Hidegen eltett málnaszörp

Sulyok Józsefné, 2008. júl. 28.


Könnyen elkészíthető, üdítő hatású ital. Kezdő háziasszonyok is bátran nekifoghatnak az elkészítéséhez!

Elkészítése:

 

3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert.

 

24 óráig állni hagyjuk.

 

Majd ruhán átszűrjük, minden literhez 1 kg cukrot keverünk, addig hagyjuk, míg elolvad.

Üvegekbe szűrjük, légmentesen lezárjuk. Ízét, színét megtartja. Fogyasztáskor ásványvízzel vegyítjük.

 

Kapcsolódó rovatok: Kertészkedés, Hobbi

Kapcsolódó cikkek: Az erőt adó varázsmálna




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


  • kep
    Artis 100 gramm
    Biológiai készítmények
    3 863 Ft
    Hatóanyaga egy gombafajta, amely kedvezőtlen feltételeket teremt...
  • kep
    Trifender® WP 100 gramm
    Biológiai készítmények
    3 843 Ft
    Kedvezőtlen életfeltételeket teremet a talajból fertőző kórokozó...
  • kep
    Bora® WP 100 gramm
    Biológiai készítmények
    1 563 Ft
    Hatóanyaga egy gombafajta, amely kedvezőtlen feltételeket teremt...
  • kep
    Wuxal® Super 2 dl
    Tápanyagellátás
    10%
    565 Ft
    509 Ft
    Magyarország egyik legkedveltebb levél- és öntözőtrágyája. Haték...
Kertdoktor