szépzöld

Hidegen eltett málnaszörp

Sulyok Józsefné, 2008. júl. 28.


Könnyen elkészíthető, üdítő hatású ital. Kezdő háziasszonyok is bátran nekifoghatnak az elkészítéséhez!

Elkészítése:

 

3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert.

 

24 óráig állni hagyjuk.

 

Majd ruhán átszűrjük, minden literhez 1 kg cukrot keverünk, addig hagyjuk, míg elolvad.

Üvegekbe szűrjük, légmentesen lezárjuk. Ízét, színét megtartja. Fogyasztáskor ásványvízzel vegyítjük.

 

Kapcsolódó rovatok: Kertészkedés, Hobbi

Kapcsolódó cikkek: Az erőt adó varázsmálna




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.január 21., szombat / 21:50

Korilla az elrejtett zöldség

2017.január 14., szombat / 18:40

Vásárlói tájékoztató

2017.január 11., szerda / 14:35

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 11., szerda / 14:28

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 10., kedd / 18:10

Tőzeg felhasználás ültetéskor

2017.január 10., kedd / 18:07

AZ ÖNÖK WEBOLDALÁN MEGJELENT CIKKBEN SZEREPLŐ FŰFÉLE MEGHATÁROZÁSA

2017.január 08., vasárnap / 12:30

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 07., szombat / 15:27

apró muslicák a földből


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia