szépzöld

Hidegen eltett málnaszörp

Sulyok Józsefné, 2008. júl. 28.


Könnyen elkészíthető, üdítő hatású ital. Kezdő háziasszonyok is bátran nekifoghatnak az elkészítéséhez!

Elkészítése:

 

3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert.

 

24 óráig állni hagyjuk.

 

Majd ruhán átszűrjük, minden literhez 1 kg cukrot keverünk, addig hagyjuk, míg elolvad.

Üvegekbe szűrjük, légmentesen lezárjuk. Ízét, színét megtartja. Fogyasztáskor ásványvízzel vegyítjük.

 

Kapcsolódó rovatok: Kertészkedés, Hobbi

Kapcsolódó cikkek: Az erőt adó varázsmálna




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2016.december 03., szombat / 11:22

piros paprika daralasa

2016.november 28., hétfő / 14:49

Sárga foltok a frissen, szeptemberben vetett gyepen

2016.november 19., szombat / 09:55

Vízparti ékszerkülönlegességek

2016.november 17., csütörtök / 20:01

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2016.november 11., péntek / 09:28

Virággal kápráztató cserjék

2016.október 23., vasárnap / 21:27

Szárad a japán vörös juharfám, visszapöndörödnek a levelei sok ágon. Mi a baja?

2016.október 21., péntek / 17:14

A mindig ragyogó smaragdfa


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia