szépzöld

Hidegen eltett málnaszörp

Sulyok Józsefné, 2008. júl. 28.


Könnyen elkészíthető, üdítő hatású ital. Kezdő háziasszonyok is bátran nekifoghatnak az elkészítéséhez!

Elkészítése:

 

3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert.

 

24 óráig állni hagyjuk.

 

Majd ruhán átszűrjük, minden literhez 1 kg cukrot keverünk, addig hagyjuk, míg elolvad.

Üvegekbe szűrjük, légmentesen lezárjuk. Ízét, színét megtartja. Fogyasztáskor ásványvízzel vegyítjük.

 

Kapcsolódó rovatok: Kertészkedés, Hobbi

Kapcsolódó cikkek: Az erőt adó varázsmálna




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2016.szeptember 26., hétfő / 13:03

Miért repedezett a kötefa....

2016.szeptember 26., hétfő / 10:49

Birs dipokarponos betegsége

2016.szeptember 22., csütörtök / 15:59

A póréhagymát barázdákba ültessük

2016.szeptember 22., csütörtök / 15:49

Mire jó a szódabikarbóna?

2016.szeptember 19., hétfő / 22:58

Gomba a talajból jön ki a fű között


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia