szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hogyan készül a jó kávé?

Sulyok Józsefné, 2012. nov. 22.


Mindent a jó kávéért! Apró trükkökkel tovább fokozhatjuk a kellemes ízélményt.

Hogyan készül a jó kávé?

A kávé vize mindig friss és hideg legyen.


Hintsünk néhány szem sót főzés előtt a kávéba, jobb lesz az aromája.


Tegyünk a vízbe egy csepp szódabikarbónát, lágyabbá teszi a vizet.


Az eszpresszó kávé tisztább lesz, ha jól megmosott, néhány szem nyers tojáshéjdarabkát teszünk a kávéporba.


Ha gyorsan szeretnénk egy csésze kávét készíteni és nincs Nescafé a háznál, akkor egy kávéskanál kávéőrleményt tegyünk egy sűrű teaszűrőbe, öntsük le forrásban levő vízzel, és addig tartsuk benne, míg kávénk megfelelő erősségű lesz.


Ha sok kávé fogy, időt és energiát nyerünk azzal, hogy reggel lefőzzük az egész napi szükséges kávémennyiséget. A termoszban 10 órán keresztül meleg marad.


A Nescafét ne forraljuk fel, mert veszít az aromájából, csak forralt, forró vízzel öntsük fel.


Török kávét úgy készíthetünk, ha nagyon finomra őrölt kávét összekeverünk cukorral és kevés vízzel, és egy nyeles edényben 5 percig főzzük. Adagonként egy kávéskanál kávé, 1 kávéskanál cukor, 1 mokkás-pohár víz.


Jegeskávét úgy készíthetünk meleg nyári napokra, ha megfelelő mennyiségű Nescafét forró vízzel oldunk fel. Hűtsük le, majd hideg tejet adjunk hozzá. Vaníliafagylalttal és esetleg cukorral összekeverve, hosszú poharakban tálaljuk.
 

Kapcsolódó cikk:

A kávé ismeretlen oldala

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia