szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így bánj a hússal! 10+1 ötlet

Sulyok Józsefné, 2013. jún. 17.


Mi a teendő, hogy a panír ne peregjen le a húsról? Mit ne tegyünk a csirkehússal? Apró, de életmentő ötletek!

Így bánj a hússal! 10+1 ötlet

A vagdalt hús akkor lesz különösen ízletes, ha a jól kinyomkodott áztatott kenyeret hagymás fűszeres zsírban megpároljuk, mielőtt a hússal összekeverjük.


Akkor is ízletesebb lesz a vagdalt hús, ha vékony szalonnaszeleten sütjük meg. Előnye még, hogy nem ragad az edény aljára. Nyomjunk egy kis lyukat a hús közepébe, hamarabb sül meg. Sütés után a lyuk eltűnik.


A hamburger különösen ízletes lesz, ha egy kevés reszelt citromhéjat teszünk bele.


Ízletes lesz a baromfi, ha nem használunk sok és erős fűszert hozzá, mert elnyomja a természetes jó ízét.


A baromfit sohase készítsük angolosan, félig nyersen. Mindig süssük, főzzük puhára, de úgy, hogy a hús ne váljon le a csontjáról.


A csirkedarabokat panírozás után tegyük egy órára a hűtőbe, nem pereg le a bundája.


Ha a tyúk nagyon nehezen fő meg, öntsünk egy fél dl konyakot a levébe.


Ha a halat egy percig forró vízbe mártjuk, sokkal könnyebben tisztíthatjuk le a pikkelyeket.


A hal különösen finom lesz, ha sütés előtt 10 percig tejben áztatjuk.


A friss halat, ha erőteljesebb a szaga, rövid ideig áztassuk ecetes vízbe. Ráadásul omlósabb és ízletesebb lesz a húsa.


A mélyhűtött halat, de a tengeri halat is tejben áztatva olvasszuk fel. A tej megszünteti a mélyhűtő szagát, és a hal jobb ízű lesz.

 

Kapcsolódó cikk:

A hússütés nem ördöngősség - 11 fortély

 


 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia