szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így csomagoljuk be a kinti növényeket!

Sulyok Józsefné, 2014. dec. 10.


A beültetett cserepeket burkoljuk be. A csinos csomagolás a téli védelem lehet azonban nagyon tetszetős is. De hogyan valósítsuk ezt meg?

Így csomagoljuk be a kinti növényeket!

A dézsás cserjéket és évelőket jól csomagoljuk be, hogy a gyökérlabda ne fagyhasson át teljesen. Kiválóan alkalmas szigetelőanyag például a légbuborékos fólia. Aki hangsúlyt fektet a látványra, a szigetelőréteget elrejtheti jutazsák vagy nádgyékény alá, vagy kókuszrostba burkolhatja a cserjéket.

A „köpeny” érjen az edény pereme fölé, hogy a növény körül a földet be lehessen takarni például száraz falevéllel. Az edények alá helyezett hungarocell lapok védenek a lentről jövő hideg ellen. Minden edényt húzzunk össze egy lehetőleg védett helyre. Ha tartós fagy veszélye fenyeget, a növényeket pluszban takarjuk le dupla rétegű fátyolfóliával vagy fenyőággal is.

Fontos! Ne feledkezzünk meg az öntözésről, főként az örökzöldeknél.

Kapcsolódó cikk:

Acerola – reklámarc vagy tényleg egészséges?
Hozzászólások (1)

Speri Ferencné
2014. dec. 17. (1 735 napja)
Tisztelt Szerkesztőség! Egy kicsit csalódtam a cikkben, mert azt hittem, képen bemutatják, hogy téliesítsünk egy füge bokrot, vagy egy közepes méretű Datolyaszilvafát, vagy egy nagy Agavé kaktuszt, amit már sehova nem lehet elhelyezni, mert olyan nagy.Egyetlen képen sincs bemutatva a csomagolás technikája. Pedig szívesen megnéztem volna pár ötletet. Köszönöm a cikket.
Tisztelettel: Speri Ferencné


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia