szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így használjuk fel a kenyeret

Sulyok Józsefné, 2016. jan. 05.


A kenyér csak pár napig marad friss szobahőmérsékleten, de a szikkadt kenyeret is jól hasznosíthatjuk. A riszt és a száraztésztát légmentesen zárható edényben tároljuk. 

Így használjuk fel a kenyeret

A szeletelt kenyeret tartsuk hűtőben. A kenyér és a kenyérmorzsa jól fagyasztható, de pár hónapnál tovább ne tartsuk őket a mélyhűtőben. A friss kenyér felszeletelése előtt a kést mártsuk forró vízbe, így szebben szeletelhető.

Nem szárad ki a kenyér, ha egy szelet paradicsomot vagy almát teszünk a kenyértartóba. A kenyértartót hetente tisztítsuk, hogy ne penészedjen be.

Ha vékony kenyérszeletet pirítunk, tegyünk 2-2 szeletet a pirítóba, így nem fog összekunkorodni vagy eltörni a kenyér.

Az előre elkészített szendvicseket fagyasszuk le. Tálalás előtt pár órával vegyük ki a mélyhűtőből.

Ha a másnapra készített szendvicset frissen szeretnénk tartani, csomagoljuk salátalevélbe és alufóliába, majd éjszakára tegyük a hűtőbe.

Kenyérmorzsát készíthetünk, ha a száraz kenyeret műanyag zacskóba tesszük és a nyújtófával sodorjuk. Vagy apró darabokra tördeljük a kenyeret, a tepsiben 1-2 napig szárítjuk, majd betesszük a sütőbe, ahol barnára pirítjuk és végül konyhai darálón ledaráljuk.

Ha elfogyott a kenyérmorzsánk, használhatunk helyette konyhagépen ledarált kukoricapelyhet vagy más gabonapelyhet.

A friss kenyeret nehéz elmorzsolni. Ha mégis friss kenyérből kell morzsát készíteni, előbb fagyasszuk meg és úgy reszeljük le. 

Kapcsolódó cikk: Rozmaringot a fürdőszobába




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia