szépzöld

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Sulyok Józsefné, 2016. jún. 08.


Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Hozzávalók: 8-10 kinyílt rózsavirág, 10 dkg porcukor, 1 tojás fehérje.

A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.

Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.

Kapcsolódó cikk: A tényleg zamatos rózsa

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.augusztus 16., csütörtök / 12:27

Japán díszcseresznye betegsége

2018.augusztus 06., hétfő / 11:38

Lepke orchidea betegség

2018.augusztus 06., hétfő / 11:35

4_6 leveles citromfámat mivel kezeljem leveleit ledobja valami fekete apró bogár ugrál rajtuk.válaszát

2018.augusztus 06., hétfő / 00:08

A mellékelt képek alapján kiégett vagy gombás-e a füvünk? Hogyan kezeljem?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia