szépzöld

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Sulyok Józsefné, 2016. jún. 08.


Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Hozzávalók: 8-10 kinyílt rózsavirág, 10 dkg porcukor, 1 tojás fehérje.

A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.

Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.

Kapcsolódó cikk: A tényleg zamatos rózsa

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.március 25., szombat / 22:34

Tuja barnulásra permetszer?

2017.március 25., szombat / 21:50

Palmafa kinti tartasa apolasa

2017.március 25., szombat / 21:41

Tuja barnulásra permetszer?

2017.március 25., szombat / 21:38

Babérmeggy leveleinek foltosodása

2017.március 25., szombat / 21:32

Fagyal barna foltossága

2017.március 25., szombat / 21:28

FONTOSSÁGI MUNKASORREND TAVASSZAL A GYEPEN

2017.március 25., szombat / 21:22

Gyöngyösi Kertbarát Kör


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia