szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Sulyok Józsefné, 2016. jún. 08.


Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Hozzávalók: 8-10 kinyílt rózsavirág, 10 dkg porcukor, 1 tojás fehérje.

A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.

Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.

Kapcsolódó cikk: A tényleg zamatos rózsa

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.december 07., péntek / 23:28

Flamingó virág levelei barnulnak

2018.december 07., péntek / 20:32

Flamingó virág levelei barnulnak

2018.december 07., péntek / 20:30

Szőlő és gyümölcsfa milyen fajta tápanyag szükséges

2018.november 30., péntek / 12:00

Diétázz trópusi tüskéstökkel!

2018.november 21., szerda / 07:24

Tippek az elburjánzó növények elszaporodása ellen!

2018.november 19., hétfő / 17:16

Helyre vetett gyümölcsfa kontra elvágott gyökérzet .

2018.november 19., hétfő / 17:02

Száraz agyagos, vályogos talajra milyen gyümölcsfát érdemes ültetni?

2018.november 15., csütörtök / 22:07

Gyep sárgulása, pókhálószerű foltok

2018.november 15., csütörtök / 22:00

Helyre vetett gyümölcsfa kontra elvágott gyökérzet .

2018.november 15., csütörtök / 21:57

Száraz agyagos, vályogos talajra milyen gyümölcsfát érdemes ültetni?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia