szépzöld

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Sulyok Józsefné, 2016. jún. 08.


Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Hozzávalók: 8-10 kinyílt rózsavirág, 10 dkg porcukor, 1 tojás fehérje.

A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.

Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.

Kapcsolódó cikk: A tényleg zamatos rózsa

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.június 29., csütörtök / 09:35

Miért nem fejlődik rendesen a füvünk?!

2017.június 29., csütörtök / 09:24

Uborka, tök virágzása

2017.június 29., csütörtök / 09:21

Milyen virág levelei lehetnek?

2017.június 21., szerda / 14:25

Miéer sárgul a 2 hónapja vetett füvem?

2017.június 21., szerda / 08:38

Bambusz átültetés

2017.június 21., szerda / 08:31

Sugárarália barnul

2017.június 21., szerda / 08:29

Milyen betegség támadta meg a gyepet?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia