szépzöld

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Sulyok Józsefné, 2016. jún. 08.


Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Hozzávalók: 8-10 kinyílt rózsavirág, 10 dkg porcukor, 1 tojás fehérje.

A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.

Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.

Kapcsolódó cikk: A tényleg zamatos rózsa

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.január 21., vasárnap / 15:53

Idős tuja visszavágása

2018.január 10., szerda / 09:13

Gyep sárgulás foltosodás

2018.január 10., szerda / 09:10

Gyep sárgulás foltosodás

2018.január 09., kedd / 21:50

Filodendron levele feketén foltosodik - túlöntözés?

2018.január 09., kedd / 21:29

Gyep sárgulás foltosodás

2018.január 09., kedd / 20:58

Tőzeglégy beltéri kirtásának lehetőségeiről érdeklődöm

2018.január 04., csütörtök / 22:03

Filodendron levele feketén foltosodik - túlöntözés?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia