szépzöld

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Sulyok Józsefné, 2016. jún. 08.


Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Hozzávalók: 8-10 kinyílt rózsavirág, 10 dkg porcukor, 1 tojás fehérje.

A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.

Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.

Kapcsolódó cikk: A tényleg zamatos rózsa

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.március 24., szombat / 15:12

Gyümölcsfák fertőzésének kezelése

2018.március 23., péntek / 14:21

Gyümölcsfák fertőzésének kezelése

2018.március 23., péntek / 14:20

Gumós begónia hajtatás

2018.március 23., péntek / 14:16

Avokádó mag csíráztatása

2018.március 21., szerda / 09:16

nyírfa törzsében kártevő

2018.március 21., szerda / 09:12

Barnulnak és hullanak sugáraráliám levelei. Hogyan hozható rendbe?

2018.március 21., szerda / 09:11

Foltos gyep helyrehozása


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia