szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Sulyok Józsefné, 2016. jún. 08.


Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!

Így kandírozzuk a rózsaszirmot!

Hozzávalók: 8-10 kinyílt rózsavirág, 10 dkg porcukor, 1 tojás fehérje.

A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.

Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.

Kapcsolódó cikk: A tényleg zamatos rózsa

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.október 08., hétfő / 14:14

3 Hónapja vetem egy bambuszt-sárgulnak a levelei-mi a teendő ?

2018.október 02., kedd / 21:04

Orchidea virágon fekete pöttyök jelentek meg vajon mi lehet a gond?

2018.október 02., kedd / 20:58

trópusi tüskéstök

2018.október 02., kedd / 20:30

Leander teleltetése teraszon, betakarva

2018.szeptember 29., szombat / 16:23

Diétázz trópusi tüskéstökkel!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia