szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így lehet fehér a karácsonyunk!

Mártha Izabella, 2013. dec. 17.


Évről évre, nem csak a gyerekek reménykednek, hogy a karácsonyuk fehér lesz. Sokunk számára nem tudjuk elképzelni ezt a meghitt ünnepet fehér pompa nélkül, mint például fehér ruhába öltözött karácsonyfa és a szállingózó hópihék társaságában.

Így lehet fehér a karácsonyunk!

Képzeljük csak el a forralt bor ízét, a ropogós fahéjas sütemények illatát, feldíszített és kivilágított karácsonyfa látványát, vidám énekek hangját és mindezt megkoronázza a frissen hulló fehér hópelyhek, a csillogó jégkristályok és az érintetlen fehér táj látványa. Ez mindenki álma a szent ünnepről, amely olyan érzést kelt, mintha egy csendes, elvarázsolt téli mese világában lennénk!

De valójában a fehér karácsony meglehetősen ritkák láthatunk hazánkban. Ezért kell a „Fehér karácsony” érzést otthonunka behozni! És ezt mivel tudjuk elérni? Fehér színű virágokkal! A fehér szín a tisztaság, az ártatlanság szimbóluma, önmagában is megtestesíti az ünnepélyességet, az eleganciát. Az öröm színe is fehér, gondoljunk csak a menyasszonyokra, a liturgiában a szentséget jelzi és az orvostudomány is fehér színnel sugározza a tisztaságot.

Ha valaki jobban megnézi, észreveszi, hogy számos fehérek virág vesz körül minket a világon. De ide tartoznak az elefántcsont, homok, gyöngy vagy krém árnyalatok, valamint a fényes tiszta fehér is. Az ünnepélyes fehérséget sugározza a magasztos szépségű rózsa, szelíd frissességű amarillisz, a lenyűgöző szépségű krizantém, a fodros könnyedségű szegfű, a nemes nagyságú kála, az apró szépségű fátyolvirág, a visszafogott érzékenységű frézia, vagy a törékeny virágú orchideák.

De ide lehet sorolni változatos szépségű és megjelenésű a hagymás növényeket is. December elejétől rengeteg fehér vagy krémszínű cserepes jácint, tulipán, krókusz található a virágüzletekben. Ha ezeket a cserepeket meleg szobába helyezzük és megöntözzük, akkor karácsonyra ők is megmutatják színpompás virágjukat!

A lehetőségek végtelenek, és minden virágcsokor alkotása egyéni ízlésünk formálja, csak rajtunk múlik mennyire váltjuk valóra álmunkat! Legyen hát fehér a karácsonyunk!

Kapcsolódó cikk:

Így lesz az ünnep után is karácsonyfád!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.május 15., szerda / 23:33

Gyep színe nem egyenletes, foltokban jobban nő

2019.május 14., kedd / 09:28

Gyomnövény meghatározás

2019.május 14., kedd / 09:17

Gyomnövény meghatározás

2019.május 12., vasárnap / 12:09

Milyen növény lehet ez?

2019.május 12., vasárnap / 12:05

Milyen növény lehet ez?

2019.május 11., szombat / 18:53

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2019.május 05., vasárnap / 14:49

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2019.május 02., csütörtök / 18:51

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2019.április 28., vasárnap / 08:32

Lyukacsos a szilvafa levele.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia