szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így lesz asztalképes a szépséghibás ételed!

Sulyok Józsefné, 2014. szept. 08.


11 életmentő tipp és nem kell újrakezdeni a főzést, így megmenthetjük az ételt a megsemmisítéstől.

Így lesz asztalképes a szépséghibás ételed!
  1. A legtöbb zöldség és gyümölcs a hűtőbe való, pl. a brokkoli, káposzta karfiol. De a déligyümölcsök zöme, így a banán vagy a mangó meleghez szokott, mint ahogy a paradicsom, a paprika is. Ha nincs nagy forróság, ezeket nem kell a hűtőszekrénybe tenni.
  2. Ha kevert tésztába almát szánunk, reszeljük bele a tésztába, ahelyett, hogy darabokra vágnánk. A reszelt alma ugyanis jobban eloszlik a tésztában, és nem száll le a sütemény aljára. A sütemény tovább marad friss, nem szárad ki.
  3. A sült túrótorta aranybarna bevonatot kap, ha 10 perccel a sütemény elkészülte előtt, cukorral kevert langyos tejjel kenjük be a tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe. Így enyhén sült, különlegesen finom kéreg alakul ki a felszínén.
  4. Gyakran nem fogy el egyszerre egy egész tepsi valamilyen kelt tésztából készült sütemény (bukta, stb.) ami viszont csak frissen jó. Ezért, amint kihűlt, csomagoljuk fagyasztózacskóba, és tegyük a mélyhűtőbe. Fogyasztás előtt, felolvadva friss, mint amikor készült.
  5. A gazdagon töltött torta felvágásakor kibuggyan a krém a sütemény oldalán. Ezt megelőzhetjük, ha a három lapból a legfelső tésztaréteget már eleve cikkekre vágva tesszük rá a felső krémrétegre. Így szabályosak lesznek a szeletek is.
  6. A megmarad, és kiszáradt pulykasültet vágjuk kis darabokra, majd tegyük tűzálló tálba, és öntsük le húslevessel. Süssük magas hőfokon a sütőben 10-15 percig. A hús újra finom puha és zaftos lesz.
  7. Hogy a hal valóban ne hizlaljon, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegyük bele a fagyasztott hal-rudakat, és úgy süssük a sütőben. Ezzel sok zsiradékot spórolunk, és nem telítjük el a gyomrunkat olajjal.
  8. Sütéskor néha még egy tepsire lenne szükség. Ilyenkor fogjuk a sütőrácsot, vonjuk be alufóliával, tegyük rá az alkalmas süteményt, pogácsát, stb.
  9. Ha a vajas krémből kiválik a víz, tegyünk bele egy felvert tojássárgáját.
  10. A felpuhult burgonyaszirom újból friss és ropogós lesz, ha néhány percre a sütőbe tesszük.
  11. A piskótatészta levegősebb lesz, ha a keveréskor adunk hozzá egy evőkanál gyümölcsecetet.

Kapcsolódó cikk:

Ismerd meg! Zsályaecet és tárkonyos ecet

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség

2019.szeptember 23., hétfő / 00:06

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia