szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így működik olajozottan a konyha

Sulyok Józsefné, 2016. febr. 02.


Néhány olyan tippet mutatunk, amit nem is gondoltunk, hogy az olajjal kapcsolatba kerülhet. Vegyük például az ecetet!

Így működik olajozottan a konyha
  • Mi a megoldás arra, hogy ne tapadjon le az étel? A serpenyőt melegítsük fel és csak azután tegyük bele az olajat vagy a vajat.
  • Azért, hogy ne fröcsköljön az olaj, szórjunk egy csipet sót a serpenyőbe.
  • Ha egy evőkanál ecetet teszünk a sütőolajba, akkor az étel nem lesz annyira zsíros.
  • Spórolhatunk, ha a használt sütőolajat fémszűrőn átszűrjük, majd légmentesen edényben tároljuk.
  • Főzéshez telítetlen olajat használjunk. Ilyen az olíva, szezám, kukorica, szójabab, napraforgó, pórsáfrány, mogyoró.
  • A mogyoróolaj kiváló a magas hőmérsékletű sütéshez.
  • Az olajat újra felhasználhatjuk, ha nem barnult meg sütéskor. Ha felvette a sütött étel szagát, süssünk benne egy felszeletelt burgonyát.

Kapcsolódó cikk: A csipkebogyót adó gyepűrózsa




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség

2019.szeptember 23., hétfő / 00:06

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia