szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így működik olajozottan a konyha

Sulyok Józsefné, 2016. febr. 02.


Néhány olyan tippet mutatunk, amit nem is gondoltunk, hogy az olajjal kapcsolatba kerülhet. Vegyük például az ecetet!

Így működik olajozottan a konyha
  • Mi a megoldás arra, hogy ne tapadjon le az étel? A serpenyőt melegítsük fel és csak azután tegyük bele az olajat vagy a vajat.
  • Azért, hogy ne fröcsköljön az olaj, szórjunk egy csipet sót a serpenyőbe.
  • Ha egy evőkanál ecetet teszünk a sütőolajba, akkor az étel nem lesz annyira zsíros.
  • Spórolhatunk, ha a használt sütőolajat fémszűrőn átszűrjük, majd légmentesen edényben tároljuk.
  • Főzéshez telítetlen olajat használjunk. Ilyen az olíva, szezám, kukorica, szójabab, napraforgó, pórsáfrány, mogyoró.
  • A mogyoróolaj kiváló a magas hőmérsékletű sütéshez.
  • Az olajat újra felhasználhatjuk, ha nem barnult meg sütéskor. Ha felvette a sütött étel szagát, süssünk benne egy felszeletelt burgonyát.

Kapcsolódó cikk: A csipkebogyót adó gyepűrózsa




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.január 13., hétfő / 11:00

Fikusz - barna foltos

2020.január 11., szombat / 21:07

Miért sárgult el a levele ? Mit tegyek ezzel az egy szárral ?

2020.január 07., kedd / 11:22

ültetési szertartás esküvőn

2020.január 07., kedd / 11:10

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2020.január 03., péntek / 19:47

Yucca pálma levelek száradása

2020.január 02., csütörtök / 15:16

Yucca pálma levelek száradása


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia