szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így spórolj a citrommal és a naranccsal!

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.


8 gyors tipp és több citromot és narancsot fogyaszthatunk ugyanannyi összegből.

Így spórolj a citrommal és a naranccsal!

A szobahőmérsékleten tárolt citrusfélékből kétszer annyilevet csavarhatunk ki.

Facsarás előtt a gyümölcsöt tegyük forró vízbe.

A szárított citrushéj pedig kellemes illatot áraszt a szobában, és szekrénybe téve frissen tartja a ruhákat.

Ha csak kevés citromlére van szükségünk, a gyümölcsöt hústűvel szurkáljuk meg, ezen keresztül préseljük ki a levet. A kiszúrt ciromot alufóliába csomagolva tegyük a hűtőbe.

A citromból, narancsból úgy nyerhetjük ki a legtöbb levet, ha facsarás előtt mikrohullámúban melegítjük.

Mielőtt meghámoznánk a narancsot, tegyük 5 percre forró vízbe, ekkor könnyen lejön a héja.

A félbevágott citrom nem szárad ki, ha tojásfehérjével kenjük be a felületét. A citrom jól bírja a hűtést, így a maradékot tárolhatjuk a hűtőben.

Ha pedig egyszerre csak kevés citromra van szükségünk, vágjuk négyfelé a gyümölcsöt, és műanyag zacskóba csomagolva tegyük a hűtőbe.

Kapcsolódó cikk: Készíts dióból diókolbászt!




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.február 25., kedd / 19:51

Próbáld ki a csicsókát!

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia