szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így spórolj a citrommal és a naranccsal!

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.


8 gyors tipp és több citromot és narancsot fogyaszthatunk ugyanannyi összegből.

Így spórolj a citrommal és a naranccsal!

A szobahőmérsékleten tárolt citrusfélékből kétszer annyilevet csavarhatunk ki.

Facsarás előtt a gyümölcsöt tegyük forró vízbe.

A szárított citrushéj pedig kellemes illatot áraszt a szobában, és szekrénybe téve frissen tartja a ruhákat.

Ha csak kevés citromlére van szükségünk, a gyümölcsöt hústűvel szurkáljuk meg, ezen keresztül préseljük ki a levet. A kiszúrt ciromot alufóliába csomagolva tegyük a hűtőbe.

A citromból, narancsból úgy nyerhetjük ki a legtöbb levet, ha facsarás előtt mikrohullámúban melegítjük.

Mielőtt meghámoznánk a narancsot, tegyük 5 percre forró vízbe, ekkor könnyen lejön a héja.

A félbevágott citrom nem szárad ki, ha tojásfehérjével kenjük be a felületét. A citrom jól bírja a hűtést, így a maradékot tárolhatjuk a hűtőben.

Ha pedig egyszerre csak kevés citromra van szükségünk, vágjuk négyfelé a gyümölcsöt, és műanyag zacskóba csomagolva tegyük a hűtőbe.

Kapcsolódó cikk: Készíts dióból diókolbászt!




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia