szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így szüretelj csipkebogyót!

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 15.


A csipkebogyó nélkülözhetetlen vitaminforrás, főleg a téli hónapok bekövetkezte előtt. 

Így szüretelj csipkebogyót!

A csipkebogyó szüretre szeptember vége a legjobb időszak, amikor a csipkerózsa, japánrózsa és más vadrózsák gyümölcse sötétpirosra színeződik, de még nem kemény.

Az első hűvös éjszakák után a gyümölcs édesebb lesz, a fagy hatására a húsos burok lisztessé és ízetlenné válik.
Lekvárhoz a burok belsejében lévő magokat és a szőröket el kell távolítani.

A csipkebogyó ecet hamar elkészülhet

Egy-két maréknyi gyümölcsöt mossunk meg, a csészeleveleket vágjuk le, és a héját több helyen metsszük fel hosszában. Tegyük egy befőttesüvegbe, öntsünk rá 7 dl fehér balzsamecetet, és meleg, világos helyen 6-7 napig hagyjuk állni. Egy tiszta konyharuhán szűrjük át, töltsük üvegbe, és  tartsuk sötét, hűvös helyen.

Tipp!

Szüretkor a csipkebogyót csokronként vágjuk le a bokorról, vagy egyenként szedjük le.

A csipkebogyó ecet finom vadgyümölcs aromát ad a salátaönteteknek. 

Kapcsolódó cikk: Miért olyan népszerű a szójabab?




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep

2020.május 10., vasárnap / 23:03

Magas örökzöld kerítés kis kertbe


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia