szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Így szüretelj csipkebogyót!

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 15.


A csipkebogyó nélkülözhetetlen vitaminforrás, főleg a téli hónapok bekövetkezte előtt. 

Így szüretelj csipkebogyót!

A csipkebogyó szüretre szeptember vége a legjobb időszak, amikor a csipkerózsa, japánrózsa és más vadrózsák gyümölcse sötétpirosra színeződik, de még nem kemény.

Az első hűvös éjszakák után a gyümölcs édesebb lesz, a fagy hatására a húsos burok lisztessé és ízetlenné válik.
Lekvárhoz a burok belsejében lévő magokat és a szőröket el kell távolítani.

A csipkebogyó ecet hamar elkészülhet

Egy-két maréknyi gyümölcsöt mossunk meg, a csészeleveleket vágjuk le, és a héját több helyen metsszük fel hosszában. Tegyük egy befőttesüvegbe, öntsünk rá 7 dl fehér balzsamecetet, és meleg, világos helyen 6-7 napig hagyjuk állni. Egy tiszta konyharuhán szűrjük át, töltsük üvegbe, és  tartsuk sötét, hűvös helyen.

Tipp!

Szüretkor a csipkebogyót csokronként vágjuk le a bokorról, vagy egyenként szedjük le.

A csipkebogyó ecet finom vadgyümölcs aromát ad a salátaönteteknek. 

Kapcsolódó cikk: Miért olyan népszerű a szójabab?




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség

2019.szeptember 23., hétfő / 00:06

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia