szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Íme, a talajlakó kártevők gyilkosa!

Szépzöld, 2014. jún. 02.


Az enyhe télnek köszönhetően sok rovar telelt át a kertjeinkben, amik mostanra sok bosszúságot okozhatnak a kertkedvelőknek. Különösen a talajlakó kártevőkre érdemes figyelni, amiket ha későn veszünk észre sok esetben az egész növényállományt kipusztíthatják.

Íme, a talajlakó kártevők gyilkosa!

Egyik kedves olvasónk tapasztalatait szeretnénk megosztani, aki sokat küzdött a lótücsök ellen!

“Azzal kezdeném, hogy egy 6 lakásos sorházban lakok, ami előtt kb. 600nm a telek. A terület talajlakó kártevők által nagyon fertőzött! Tavaly, 2013-ban 24 db lóférget fogtam ásóval és kapával, illetve úgy hogy a járatába fújtam csótányírtót. Ami ugyan megölte, csak az a baj, hogy a méreg így a földbe került.

Nem hagyott nyugodni a lóférgek elleni harc, hogy találjak valami szert ami jhatásos ellenük és a környezetet sem károsítja! Sokat kutakodva az interneten, jutottam el az Artis nevű mikrobiológiai készítményig, ahol további készítmények megvásárlására is van lehetőség.

Artis® használata előtt

Idén, (2014) február végén ültetett jégcsapretkek el votlak feketedve megrágta valamilyen bogár, így sokat kellett kidobni. Az újhagymát megköpte a hagymalégy kb 80db-ot kellett kidobni és rengeteg túrás, kirágott cékla, karalábé, amit valószínű a lótücsök okozott.

Artis® használata után

Április végén újra ültettem retket, ami sokkal szebb lett  és nem volt elrágva. A hagyma közül 2-3 darabot kellett kidobni a 200 db-ból, kevesebb volt a túrás és szépen növekvő veteményes kertet láthattam!

Általánosságban annyit még, hogy minden szebb lett a kertben, karalábé, sprágatök, cékla, hagyma, retek, sárgadinnye.

Az Artis® készítményt 2014.05.17.-én permeteztem ki 20 liter vízhez 2dkg-t használva és azt tapasztaltam, hogy 5 nap múlva 2014.05.22.-re hatott is a készítmény.

Mivel a közvetlen szomszédom nem műveli a kertjét, onnan jöttek át lóférgek, ezért újra permeteztem 2014.05.25.-én.

Leírni elég nehéz amit tapasztal az ember, de egy biztos, hatásos szer a talajlakó kártevők távol tartására, mivel kedvezőtlen életkörülményeket teremt számukra és nem csak a lóféregnek, hanem a többi káros rovarnak is.

Amit még fontos megemlíteni, hogy az Artis® egy magyar termék.

Nem tudom elmondnai mennyire örültem annak, hogy így használ a talajlakó kártevők ellen. Csak egyet tudok mondani, ki kell próbálni és nem fog csalódni az ember."

VIDEO: Bio megoldások a konyhakertben: Artis®

Írta: Bihari János 2014.05.26.

Kapcsolódó cikk: Rejtőzködő veszedelem!
Hozzászólások (1)

Farkas Nikoletta
2014. jún. 02. (1 931 napja)
Jó tudni,fontos információ


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia