szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Jönnek a télálló gyönyörűségek!

Sulyok Józsefné, 2014. nov. 24.


A viráglonc és havasszépe sokunk kedvenc virágai közé tartoznak. Most sok jó tulajdonsága mellett a télállóságára hívnánk fel a figyelmet.

Jönnek a télálló gyönyörűségek!

Viráglonc - Kolkwitzia amabilis

Júniusban nyílik a festőien gyönyörű viráglonc. Az érdekes, szőrös csészeleveles virág közelről szemügyre véve is varázslatosnak bizonyul. Kívül sötét pink színe, belül pedig halvány rózsaszín, aranysárga mintájú torokkal. Ráadásul a virágok még édeskés illatot is árasztanak.

A robusztus, télálló bokor egyaránt szereti a napos vagy félárnyékos helyet, a talaj típusát illetően sem támaszt különösebb igényeket. Kifejlett állapotban 3-4 méteres magasságot ér el, és kiválóan alkalmas szoliter cserjének, de szegélyágyba vagy virágzó sövénybe is jól ültethető.

Mint minden olyan cserjét, amely az előző évi hajtásokon virágzik, a virágloncot is közvetlenül a virágzás után kell metszeni. Két-háromévente tőből vágjunk ki néhányat a legöregebb ágak közül.

Havasszépe - Rhododendron

Miután a pompás virágai elhervadtak, le kell törni a megbarnult virágzatot. Így a növény nem fogja magtermésre pazarolni energiáját, hanem felerősödik és új levelek növekedése.

Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a virágok alatti levélrügyeket. A megbarnult és ki nem nyílt virágrügyeket, melyeket sötét színű, tüskés bevonat borít, azonnal távolítsuk el, mert ez gombafertőzésre utal. A rododendron kabóca sárgás lárvája a levél alján telepszik meg.

Kapcsolódó cikk:

Ebbe tedd! Szobanövények földje
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.április 09., csütörtök / 22:15

Lakásfelújítás 2. - Csempe

2020.április 07., kedd / 16:48

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:28

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:24

Télizöld fagyal és akác?

2020.március 25., szerda / 22:48

Citromfán levél-száradás

2020.március 03., kedd / 16:48

Pettyeslevél virágzása


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia