szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kacsából készült húsleves

Sulyok Józsefné, 2008. szept. 18.


A jól megtisztított házi kacsát feldaraboljuk, megmossuk, kuktába, vagy fazékba rakjuk. Mikor felfőtt a habját szűrőkanállal leszedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget (sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, paszternákot, karfiolt).

 

Mindezt a fövésben lévő húslevesbe tesszük, ezen kívül egy megtisztított vöröshagymát, 5-6 gerezd fokhagymát, szemes borsot, szemes köményt, egy pici babérlevelet, petrezselyem zöldet, zeller levelet, sót teszünk bele. Addig főzzük, míg a húst nem érezzük puhának.

Mikor megfőtt, a gázt elzárjuk alatta, egy pohár hideg vizet öntünk rá, hogy a leve letisztuljon. Tálaláskor egy nagyobb szűrőn átszűrjük, a levét tálaló edénybe tesszük.


Én a tésztát, legyen bármilyen, ez esetben csigatésztáról van szó, külön edényben főzöm ki, sima vizet teszek fel, amibe egy kis delikátot teszek, ebben főzöm puhára a tésztát. A húst, zöldséget, amint látható is külön tálban tálalom, ki-ki, ízlése szerint tormával fogyasztja. Vagy netalán a húslevesbe kifőzött paradicsomlevet öntve fogyasztjuk.


Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés


Kapcsolódó cikk: Meggyes muffin

 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia