szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kálmosból készíts likőrt!

Sulyok Józsefné, 2014. nov. 20.


A mocsaras helyeken, állóvizek partján élő kálmos növény hihetetlen lehetőségeket rejt.

Kálmosból készíts likőrt!

Gyökere hámozva vagy hámozatlan állapotban, vágva vagy por formában kerül a kereskedelembe.

Kellemes illatú, kesernyésen fűszeres ízű növény. Cseranyagot, illóolajat, nyálkát, keményítőt tartalmaz.

Érdekes, hogy mint fűszert csak speciális esetben, egyes gyümölcsleveseknél, gyümölcssalátáknál kedvelik. Leginkább borok, likőrök fűszerezésére használják.

Ne feledkezzünk el arról sem, hogy kitűnő étvágygerjesztő, ideg- és gyomorerősítő és vértisztító hatású.

Tipp! Kálmoslikőr

5 dkg kálmos gyökeret, 5 g szegfűszeget áztassunk 8-10 napig 1 liter 70 %-os alkoholban többszöri felrázás mellett. Ezután leszűrjük és hozzáteszünk 1 kg cukorból készített szirupot. Pár nap múlva beérik és fogyasztható.

Kapcsolódó cikk:

Ebből csinálj festéket!




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia