szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kekszes őzgerinc

Sulyok Józsefné, 2010. ápr. 15.


Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 2 dl víz, 25 dkg porcukor, 5 dkg keserű kakaópor, 25 dkg sütő margarin 0,5 dl rum.

Kekszes őzgerinc

1. A háztartási keksz felét ledaráljuk a húsdarálón, másik felét kisebb darabokra törjük.

 

2. A vizet beleöntjük egy lábosba, beletesszük a porcukrot, a kakaóport és a margarint, 6-7 percig együtt főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a rumot és a kétféle állagú kekszet.

 

3. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

 

4. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla és a keksztekercset ujjnyi vastagon felszeleteljük.

A kép alapján látható, hogy nem őzgerincbe van téve, hanem tortaformába. Így is mutatós.

A kekszmasszát ízesíthetjük narancs- vagy citromreszelékkel, mazsolával, durvára vágott mandulával, mogyoróval, illetve dióval. Ha gyerekek is esznek belőle, célszerű a rum helyett főzött feketekávéval ízesíteni.

 

Kapcsolódó könyvek:

Gasztronómia




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.április 07., kedd / 16:48

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:28

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:24

Télizöld fagyal és akác?

2020.március 25., szerda / 22:48

Citromfán levél-száradás

2020.március 03., kedd / 16:48

Pettyeslevél virágzása

2020.március 02., hétfő / 13:55

Pluméria levelének széle barnul


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia