szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Április eleji aktualitások

Szépzöld, 2009. ápr. 07.


Gyep

Idén későn tavaszodott, ezért az első gyepnyírást még csak most fogjuk tudni megejteni. Ne vágjuk kicsire a füvet, még most had legyen magasabb, legyen levélfelület a fotoszintézishez.

Április eleji aktualitások

Később majd lehet kisebbre is vágni, had erősödjön meg a fű. Viszont a levágott füvet szedjük össze, mert alatta elsárgulhat a gyep. Nézzük meg, hogy élesek-e a kések, mert ha nem, akkor csak szakítja a füvet, ami nem jó se a fűnek se a gazdának.

Vágás után mikor kikelnek a gyepen a gyomok, akkor azokat a Pázsitmester 1-el kiirthatjuk belőle. Mivel a szer csak a permetlével érintkező gyomokat pusztítja el, ezért meg kell várni, míg azok ~10 cm-es nagyságúak lesznek. A kezelést 15-20 fok között ideális elvégezni (javasolt a reggeli órákban és ne a tűző napon). Egy 20 grammos tasak 5 liter vízbe elegendő és kb. 100 m2-re elég. A Pázsitmester 1 Gyomirtó a széles levelű kétszikű gyomokat pusztítja el, a fűféléket nem „bántja”. Permetezés után jól mossuk ki a permetező gépet, nehogy később leperzseljük vele a virágainkat. Az se „baj”, ha van külön egy gyomirtós permetező. A készítmény méhekre nem veszélyes, viszont II. forgalmi kategóriás, vagyis zöld könyv vagy növényvédős igazolvány kell hozzá. A Pázsitmester 1 Gyomirtó kapható Webáruházunkban.

Ha sokáig nem esik az eső, akkor javasolt a gyepet öntözni és előtte műtrágyázni. Így a műtrágya bemosódik a talajba és nem perzseli a gyepet. Mindenképpen olyan műtrágyát javasolunk, amiben magasabb a kálium tartalom és tartalmaz mikroelemeket is, mert ettől erősebb és ellenállóbb lesz a fű (lásd Webáruház). Nitrogén műtrágya, különösen ammónium nitrát nem javasolt, mert kiégetheti a füvet. Az egyoldalú nitrogéntől csak felnyurgul a fű és nem lesz erős szálú.

Vakond ellen a legújabb ötlet a kénlapok elhelyezése meggyújtva és betaposva a járatba.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.március 07., csütörtök / 13:04

Orchidea termesztése házilag

2019.február 12., kedd / 12:10

Levélsárgulás a friss hajtásokon

2019.február 12., kedd / 12:03

Mi baja lehet növénynek?

2019.február 12., kedd / 11:55

Mi baja lehet növénynek?

2019.február 10., vasárnap / 20:00

Babérmeggy leveleinek foltosodása

2019.január 28., hétfő / 19:11

Szeretném tudni mi a neve a növénynek

2019.január 26., szombat / 11:13

Szeretném tudni mi a neve a növénynek


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia