szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Kétszer termő málnatöveket kaptam.Szeretném megkérdezni,hogy az őszi tarra vágás után a tavaszi hajtásokból tövenként mennyit hagyhatok meg az 1,2,3 -dik évben, illetve a további években? Újratelepítés Hány év után szükséges. Köszönöm!

Susóczkiné Kováts Gabriella     572 napja     0 megtekintés
Kétszer termő málnatöveket kaptam.Szeretném megkérdezni,hogy az őszi tarra vágás után a tavaszi hajtásokból tövenként mennyit hagyhatok meg az 1,2,3 -dik évben, illetve a további években? Újratelepítés Hány év után szükséges.

Köszönöm!
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2017. okt. 31. (569 napja)
Kedves Gabriella!

Tavasszal 2-3 hajtást érdemes meghagyni, attól függően, hogy mennyire egészséges. Következő évetől lehet többet is hagyni,de ne legyen több 5-6 tőnél. Törekedjünk arra, hogy a beteg hajtásokat távolítsuk el. Újratelepítés akkor célszerű, amikor kevés termést hoz, vagy a termések mérete nagyon apró lesz (akár 10-15 év). Ez függ a fajtától és a talaj tápanyag tartalmától is.
Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.