szépzöld

Kókusz pálma

Melinda     2 970 napja     6153 megtekintés


Tisztelt Hölgyem!
Barátnőmnek vettem egy Kókusz pálmát, sajnos kicsit körültekintetlen voltam ebben a témában. Lenne pár kérdésem a tárolásával, nevelésével kapcsolatosan.
1. A vett pálmát át kell-e ültetni, ha igen akkor míly módon? A kókusznak a föld felett vagy alatt kell-e lennie? Mindkét verzióról olvastam már a neten. A mostani cserepe mintha kicsit kicsi lenne a növénynek. Az átültetéshez milyen földet javasol, ha szükséges?
2. Miután ez a növény is panelba kerül, jól fogja viselni az ottani klímát? Meleg van, és napfényes a lakás. Öntözéséről tudna nekem információt szolgáltatni? Milyen gyakran kell öntözni?
3. A növény milyen bánásmódot igényel?
4. Remélem eljön majd az az idő, amikor ki fogja nőni a lakást, ebben az esetben a növését hogyan lehet majd kordában tartani?
Köszönettel:
Balázs

 

0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2010. márc. 22. (2 950 napja)
Kedves Balázs, Kókuszpálma (Cocos Nucifera) meleg világos helyet igényel, télen akár kiegészítő megvilágítással, (nyáron 28, télen 16-18 Cº az ideális) tőzeg alapú, azaz savanyú talajt igényel, ami legyen állandóan nyirkos, de nem túl nedves. A párás levegőt kedveli. Kevés tápanyagot igényel, nyáron és tavasszal 2 heti kijuttatással. Az átültetést nagyon nem szereti, mert a gyökerei nem kedvelik a bolygatást! Üdvözlettel, Varga László
-1


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.