szépzöld
Derült égbolt
Budapest
9 °C


Szakképzett kollégáink

Mártha Izabella

Dísznövény

Dr. Czinege Erik

Gyep

Varga László

Zöldség

Mészáros Béla

Gyümölcs

Péter Ákos

Szőlő

Barna Sándor

Gyümölcs

Kérdezek »

Mi ez?

A kérdések és válaszok mellett lévő fel és le szimbólumok segítségével értékelhet. Kattintson a felfelé mutató ikonra ha hasznosnak találja vagy a lefelé mutató ikonra, ha nem találja hasznosnak az adott kérdést, vagy hozzászólást.

Kókusz pálma

Melinda   2010. március 01., hétfő (1 510 napja)


Tisztelt Hölgyem!
Barátnőmnek vettem egy Kókusz pálmát, sajnos kicsit körültekintetlen voltam ebben a témában. Lenne pár kérdésem a tárolásával, nevelésével kapcsolatosan.
1. A vett pálmát át kell-e ültetni, ha igen akkor míly módon? A kókusznak a föld felett vagy alatt kell-e lennie? Mindkét verzióról olvastam már a neten. A mostani cserepe mintha kicsit kicsi lenne a növénynek. Az átültetéshez milyen földet javasol, ha szükséges?
2. Miután ez a növény is panelba kerül, jól fogja viselni az ottani klímát? Meleg van, és napfényes a lakás. Öntözéséről tudna nekem információt szolgáltatni? Milyen gyakran kell öntözni?
3. A növény milyen bánásmódot igényel?
4. Remélem eljön majd az az idő, amikor ki fogja nőni a lakást, ebben az esetben a növését hogyan lehet majd kordában tartani?
Köszönettel:
Balázs

 

Csodás Tavaszi Kert - Szépzöld Pályázat
Csodás Tavaszi Kert - Szépzöld Pályázat


1 HozzászólásVarga L
2010. március 22., hétfő (1 490 napja)
Kedves Balázs, Kókuszpálma (Cocos Nucifera) meleg világos helyet igényel, télen akár kiegészítő megvilágítással, (nyáron 28, télen 16-18 Cº az ideális) tőzeg alapú, azaz savanyú talajt igényel, ami legyen állandóan nyirkos, de nem túl nedves. A párás levegőt kedveli. Kevés tápanyagot igényel, nyáron és tavasszal 2 heti kijuttatással. Az átültetést nagyon nem szereti, mert a gyökerei nem kedvelik a bolygatást! Üdvözlettel, Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.