szépzöld

Konyha

Gyümölcsfűszer, a legújabb őrület

Gyümölcsfűszer, a legújabb őrület
Kora nyár van, kertek, rétek, erdők, mezők kényeztetnek bennünket a természet kincseivel. 

Tejtermékes trükkök

Tejtermékes trükkök
16 rövid trükk és máris megfelelően bánunk a konyhában a tejtermékekkel.

Kekszben jó a kétszínűség

Kekszben jó a kétszínűség
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom és tartós sütemény. 

Ismerjük meg az endíviát!

Ismerjük meg az endíviát!
Az endívia nyár végén, ősszel és télen fogyasztható, ízletes saláta, hacsak a helytelen művelés miatt nem keményedik meg túlságosan. 

13+1 praktika, a megoldás az orrunk előtt hever

13+1 praktika, a megoldás az orrunk előtt hever
Legyen az ágynemű, összefirkált padló, vízálló cipő mindegyikkel kapcsolatban egy egyszerű praktika áll rendelkezésre.

Készüljünk a tavaszra gyermekláncfűvel

Készüljünk a tavaszra gyermekláncfűvel
Francia salátának is nevezik a gyermekláncfüvet, és nem csak az ínyencek országában tudják, hogy a vadnövény jelentős kulináris értékkel bír. 

Mennyire ismerjük a szurokfüvet?

Mennyire ismerjük a szurokfüvet?
Nem ezen a néven vált népszerűvé, de mégis egy ismerős és gyakran használt fűszernövényről van szó.

Így működik olajozottan a konyha

Így működik olajozottan a konyha
Néhány olyan tippet mutatunk, amit nem is gondoltunk, hogy az olajjal kapcsolatba kerülhet. Vegyük például az ecetet!

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?
Az olyan alapanyagok, melyek érdekessé és ízessé teszik az ételeket, pl. az eszenciák, olajok és magok, a konyhák nélkülözhetetlen tartozékai.

A vadóc sárgarépa

A vadóc sárgarépa
A murok egyszerű növény, szinte bárhol találkozhatunk vele. Belőle nemesítették a jól ismert zöldségnövényünket, a sárgarépát.

Mi az a búzahús?

Mi az a búzahús?
Sokak számára még ismeretlen a hús pótlására kidolgozott étel, a búzahús. A seitán kínai eredetű akárcsak a tofu. 

Így használjuk fel a kenyeret

Így használjuk fel a kenyeret
A kenyér csak pár napig marad friss szobahőmérsékleten, de a szikkadt kenyeret is jól hasznosíthatjuk. A riszt és a száraztésztát légmentesen zárható edényben tároljuk. 

Pikáns fűszerek különleges tulajdonságai

Pikáns fűszerek különleges tulajdonságai
Miért olyan különleges a gyömbér, a bors és a mustármag?A kardamomról már nem is beszélve.

Adjunk koriandert az emésztőrendszernek

Adjunk koriandert az emésztőrendszernek
Földközi-tenger vidékéről származó, Elő-Ázsiában őshonos, az ernyősvirágzatúak családjába tartozó egyéves növény. 

Finom szárnyas és halételek elkészítési trükkjei

Finom szárnyas és halételek elkészítési trükkjei
10 egyszerű ötlet, amivel az étel sokkal jobban sikerülhet.

Így kell sütni a húst! 11 tipp

Így kell sütni a húst! 11 tipp
Ha gyorsan megpirítjuk a hús mindkét oldalát, akkor megtartja a levét. 

Miért olyan népszerű a szójabab?

Miért olyan népszerű a szójabab?
Sokan húst pótló ételként tekintenek rá, népszerűsége töretlen. Ezzel a recepttel talán a kétkedők is közelebb kerülnek hozzá.

Burgonya gyorsan és finoman

Burgonya gyorsan és finoman
5 fogás, amivel nemcsak időt spórolunk, hanem még ízletesebb ételt is kapunk.

Sárgarépalé, a béta-karotin bomba

Sárgarépalé, a béta-karotin bomba
Más néven murokrépa, az ernyősvirágzatúak családjába tartozik, egyébként pedig a sárgarépafajok száma kb. hatvan. 

Virágsziromba borult konyha

Virágsziromba borult konyha
A virágszirmok elbűvölnek szépségükkel, illatukkal, ízűkkel. De nézzük, hogy milyen fajok alkalmasak?
Friss hozzászólások

2017.június 21., szerda / 14:25

Miéer sárgul a 2 hónapja vetett füvem?

2017.június 21., szerda / 08:38

Bambusz átültetés

2017.június 21., szerda / 08:31

Sugárarália barnul

2017.június 21., szerda / 08:29

Milyen betegség támadta meg a gyepet?

2017.június 21., szerda / 08:23

borostyán hulló levelek

2017.június 21., szerda / 08:12

Miéer sárgul a 2 hónapja vetett füvem?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia