szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

körtefa ágelhalás

Fodor Attila     893 napja     0 megtekintés
Kb 25 éves téli körtefa folyamatosan egy- egy ága elszárad.A levelek a kép alapján élénk piros foltok jelentek meg és elkezdődik a leszáradás!Levélrozsda elenni védekezésre nem reagál.
0
0
szavazat
körtefa ágelhalás


1 HozzászólásBarna Sándor
2017. szept. 09. (891 napja)
Kedves Attila!

Az Ön által csatolt képen a körterozsda kórokozója a Gymnosporangium sabinae gomba tipikus tünetei láthatóak. A betegség önmagában nem okoz ágelhalást. Ágelhalás hátterében az alábbi 3 tényező állhat:
1., Cserebogár: A fiatal fák elpusztulnak, az idősebb fák koronarészei hervadnak, majd elpusztulnak. A kitakart gyökérzet, vagy akár a főgyökér elrágott, a károsítás helyén csontszínű pajorok találhatók.
2., Gyümölcsfák nektriás ágelhalása és ágrákbetegsége: A koronán száraz ágak, ágcsoportok találhatók, a károsodott ágrészeken narancs-, vagy vörös színű kiemelkedések, rákos sebek találhatók.
3., Körtefák baktériumos virág és ágelhalása: Az ágrészeken háncspusztulás figyelhető meg, majd a felette lévőágrész elhal.

Kérem a fentiek alapján próbálja meg beazonosítani a betegséget, hogy hatékony megoldást tudjunk javasolni ellene.

Üdvözlettel,
Sándor


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.