szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Krémleves édesköményből

Sulyok Józsefné, 2015. szept. 24.


Elkészítése egyszerű és nagyon finom vasban gazdag levest kapunk.

Krémleves édesköményből

Kevés olajon megpirítunk egy csokor apróra vágott zöldhagymát vagy egy szál póréhagymát, hozzáadjuk a felszeletelt köményt a zöldjével, 2-3 db burgonyát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel vagy alap-lével, puhára főzzük. Kevés liszttel vagy keményítővel besűrítjük és hozzáadunk egy kevés főzőtejszínt. Összeturmixoljuk, a tetejére ánizskaprot szórunk.

Az édeskömény termése a magja. Ezt is sokoldalúan használhatjuk a konyhában. Húsételeket, leveseket, halakat, zöldségragut, szendvicskrémeket ízesíthetünk vele.

Használhatjuk magában, de nagyon finom fűszerkeverékeket is készíthetünk házilag, saját ízlésünknek megfelelően.

Jól társítható korianderrel, szegfűszeggel, fahéjjal, kardamonnal, mustármaggal, chilivel, római köménnyel, fekete köménnyel, kurkumával. Különösen finom ízeket kapunk, ha a magokat szárazon megpirítjuk, majd mozsárban összetörjük és hozzáadjuk a poralakban lévő fűszereket. Használjuk bátran, mert egészséges, finom és könnyen emészthető.

Az édeskömény magját likőrök, gyomorkeserűk készítésekor is felhasználják.

Kapcsolódó cikk: Édeskömény egy újabb vasforrás




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia