szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Krémleves édesköményből

Sulyok Józsefné, 2015. szept. 24.


Elkészítése egyszerű és nagyon finom vasban gazdag levest kapunk.

Krémleves édesköményből

Kevés olajon megpirítunk egy csokor apróra vágott zöldhagymát vagy egy szál póréhagymát, hozzáadjuk a felszeletelt köményt a zöldjével, 2-3 db burgonyát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel vagy alap-lével, puhára főzzük. Kevés liszttel vagy keményítővel besűrítjük és hozzáadunk egy kevés főzőtejszínt. Összeturmixoljuk, a tetejére ánizskaprot szórunk.

Az édeskömény termése a magja. Ezt is sokoldalúan használhatjuk a konyhában. Húsételeket, leveseket, halakat, zöldségragut, szendvicskrémeket ízesíthetünk vele.

Használhatjuk magában, de nagyon finom fűszerkeverékeket is készíthetünk házilag, saját ízlésünknek megfelelően.

Jól társítható korianderrel, szegfűszeggel, fahéjjal, kardamonnal, mustármaggal, chilivel, római köménnyel, fekete köménnyel, kurkumával. Különösen finom ízeket kapunk, ha a magokat szárazon megpirítjuk, majd mozsárban összetörjük és hozzáadjuk a poralakban lévő fűszereket. Használjuk bátran, mert egészséges, finom és könnyen emészthető.

Az édeskömény magját likőrök, gyomorkeserűk készítésekor is felhasználják.

Kapcsolódó cikk: Édeskömény egy újabb vasforrás




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.január 13., hétfő / 11:00

Fikusz - barna foltos

2020.január 11., szombat / 21:07

Miért sárgult el a levele ? Mit tegyek ezzel az egy szárral ?

2020.január 07., kedd / 11:22

ültetési szertartás esküvőn

2020.január 07., kedd / 11:10

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2020.január 03., péntek / 19:47

Yucca pálma levelek száradása

2020.január 02., csütörtök / 15:16

Yucca pálma levelek száradása


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia