szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Langalló

Sulyok Józsefné, 2011. márc. 01.


Most egy olyan ételt mutatunk be, amely akkor a legfinomabb, ha kemencében készítjük!

 

Hozzávalók a tésztához: kb. 1 kg liszt (attól függ, hogy hány személyre készítjük), 3-4 egész tojás, só, egy nagy evőkanál margarin, 1 csomag élesztő, tej, kevés cukor.

Langalló

Hozzávalók a langalló töltelékéhez: ½ kg túró, 2-3 tojás, kapor, kevés só, tejföl. A másik töltelékhez füstölt szalonnát és kolbászt készítettünk elő.

 

A lisztet beletesszük a kelesztő tálba, ráütjük a tojásokat, belerakjuk a sót, a margarint. Közben a tejet meglangyosítjuk, teszünk bele egy kiskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Addig várunk, amíg az élesztő fel nem jön a csésze tetejére. Mindezt ráöntjük a kelesztő tálban lévő alapanyagra és összekeverjük.

 

Annyi langyos tejet öntünk még a masszához, hogy laza kelt tésztát kapjunk. Fakanállal addig dolgozzuk a tésztát, amíg el nem kezd hólyagosodni. Amikor a tésztát kellően felvertük, a tetejét meghintjük liszttel és a tál tetejével lezárjuk. Plédbe csavarjuk be, annál hamarabb megkel. Nem kell neki annyi idő, mint egy másfajta kelt tésztának.
(Tej helyett dagaszthatunk vízzel is, de nekem tejjel finomabb az íze).

 

Amíg a tésztát pihentetjük a túrót összekeverjük a tojásokkal, az apróra összevágott kaporral, sóval és a tejföllel úgy, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk. A füstölt szalonnát apró kockákra feldaraboljuk, a szintén füstölt kolbászt karikákra felvágjuk. A tepsink hátoldalát kissé megkenjük zsiradékkal, kevés lisztet szórunk rá.

 

Miután a tészta meglelt, az egyik felét rányújtjuk az elkészített tepsi hátoldalára. Rákenjük az összedolgozott túrómasszát, mehet a sütőbe. Amíg sül a kapros-túrós langallónk, elkészítjük a másik felét is. A megmaradt tésztamennyiséget szintén egy másik tepsi hátoldalára kinyújtjuk, tetejére rászórjuk az előre feldarabolt kolbászt és a szalonnát. Majd ezt is kisütjük. Tenyérnagyságnyi darabokra felszeleteljük, és már fogyasztható is a finom langalló. Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikk:

Lekváros bukta
 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia