szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Lekváros bukta

Sulyok Józsefné, 2011. febr. 04.


Kemencében a legfinomabb, használjunk sütésálló lekvárt!

Készítünk egy könnyű, lágy kelt tésztát:
liszt, só, vaj, vagy margarin, tojás, kelesztett élesztő, amiben cukor is van.
 

Lekváros bukta

Göngyöljük plédbe, hagyjunk neki bőven időt, hogy jól megkenjen. Majd lisztezett deszkára borítsuk ki, és pohárral szaggassuk ki, mintha fánkot készítenénk.

A kiszaggatott tésztákat kissé húzzuk szét, a közepébe tegyünk hőálló lekvárt, ami nem fog süléskor kifolyni. A tészta széleit fogjuk össze és forgassuk meg előre felolvasztott zsírban. Majd rakjuk egymás mellé szorosan a tepsibe. Tetejét kenjük meg felvert tojással és süssük ki.

 

Tálalás előtt szórjuk meg egy kevés porcukorral. Jó étvágyat!
 

 

Kapcsolódó cikk:

Nemcsak a nagyanyák lekvárja!

Bodzalekvár




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.június 18., kedd / 13:16

Selyem akác betegség

2019.június 18., kedd / 12:00

Selyem akác betegség

2019.június 17., hétfő / 01:16

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 17., hétfő / 01:05

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 14., péntek / 12:50

Paprika levél elváltozás

2019.június 09., vasárnap / 19:31

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 06., csütörtök / 15:12

A csodasövényen a képen látható elváltozás van, nagyon elterjedt , tavaly még nem láttam.

2019.május 23., csütörtök / 22:28

Volt egy barka fánk valami a föld alatt két-három centire teljesen elrágta a szárát.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia