szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Leleplezés! 5 cukrásztrükk otthonra

Sulyok Józsefné, 2014. aug. 29.


Nem csak a cukrászok kiváltsága, hogy remekbe szabott és kirakatba illő desszerteket készítsenek. Mi is tudunk fimom és szép sütiket alkotni. Ehhez ez az öt apró fogás nagyban a segítségünkre lesz.

Leleplezés! 5 cukrásztrükk otthonra
  1. A biztos siker titka a tojáshab jó keményre verése és laza összedolgozása. A kész alaptésztából aztán csodálatos tortákat vagy süteményeket készíthetünk.
  2. A fehérjébe nem szabad sárgájának kerülnie, a tálnak, a habverőnek zsírmentesnek kell lennie! Csipetnyi só hozzáadásával a hab hamarabb kemény lesz. (Én a hab felverésének utolsó fázisában egy kevés citromlevet szoktam beletenni).
  3. A tojás sárgáját óvatosan kell a felvert habba vegyíteni. Csak rövid ideig keverjük, hogy a masszába beledolgozott levegő ne illanjon el.
  4. A liszttel elkevert többi por alakú hozzávalót a masszára szórjuk. Adott esetben a zsiradékot legvégül adjuk hozzá.
  5. A masszát margarinnal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és azonnal előmelegített sütőbe tesszük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk!

Kapcsolódó cikk:

11 létkönnyítő tipp otthonra




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia