szépzöld

Leyland ciprus gyökeresedés elősegítése

Palcsóné Szabó Adrienn     303 napja     0 megtekintés
A napokban vásárolt leylandi ciprus gyökérzete nem fonta be a konténerét. Feltételezésem, hogy szabadföldben tartották, és az értékesítés előtt ültették bele cserépbe. Szerintem elég kis gyökérzettel rendelkezik, kérdésem, hogy az Agriplant Starter vagy a Yeald Plus lenne a megfelelő a ciprusnak, hogy segítsük a tél beállta előtti begyökeresedését?
Másik kérdésem, hogy az Agriplant Starter hogyan juttatható ki leghatásosabban? Permetezve (lombtrágyaként) vagy öntözővízzel? Ha öntözővízzel, akkor egy 10 literes locsolókannát tekintve mennyi tőre osszuk el? (A ciprusok 60-80 cm magasságúak)
Milyen gyakran adjuk az Ön által javasolt trágyát a ciprusoknak még a tél beállta előtt? (illetve az Agriplant Startert is?)
Köszönöm válaszát.
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2017. szept. 19. (303 napja)
Kedves Adrienn!
Én inkább a Yeald Plust javasolnám gyökereztetés elősegítésére, mert az a hűvösebb időben jobban működik.
Az Agriplant Startert célszerű talajba vagy földkeverékbe bekeverni, vagy önözővízben feloldva. Kb. 5 liter vízet javaslok egy tő beöntözésére úgy, hogy felét az ültetőgödör aljára ültetés előtt, a másik felét pedig ültetés után.
Ősszel és tavasszal célszerű 2-3 hetente tápoldatozni, télen ennél ritkábban. Ha úgy látja, hogy fejlődésnek indul akkor elég havonta egyszer is.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.