szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Majomkenyérfa erdő a szobában

Vig Ágnes, 2014. jan. 06.


Elfér-e egy erdő egy cserépben? Talán kicsit túlzás, de igen. Létrehozni nem is olyan nehéz, kis kitartással egyszerűbb, mint gondolnánk. Pár hónap és már kész is a saját minidzsungelünk!

Majomkenyérfa erdő a szobában

Keressünk egy cserepet, lehet sekély és minél szélesebb, annál jobb. Legjobb ha a kavicsos, homokos földkeverékkel töltjük meg. A majomkenyérfa, más néven pozsgafa egy nagyon barátságos növény. Madagaszkár szigetéről származik és eredeti élőhelyén akár 3 méterre is megnő, de hajlandó együtt élni velünk Magyarországon a lakásunkban is.

Cseppet sem kényes, megelégszik kevés öntözéssel és szereti a napot, de kevésbé napos, világos helyen is jól érzi magát. Ha süti a nap a levelek szegélye vörösesre színeződik, ami még érdekesebbé teszi. Persze szobából, vagy árnyékból sose tegyünk ki egyből tűző napra semmilyen növényt, fontos a kímáletes szoktatás.

Nyáron tarthatjuk a szabadban is. Ha igazán türelmesek vagyunk, akkor az idősebb példányok a tél beállta előtt kivirítanak, gyönyörű kis fehér csillagszerű virágokkal örvendeztethetnek meg bennünket.

Szaporítása pofonegyszerű, letört kis ágdarabkái végét szúrjuk a talajba! Sokszor már az anyanövényen is látszanak a kis gyökeres hajtások, tulajdonképpen kész kis növénykék. Más dolgunk sincs, mint előkészített cserepünkbe egymás mellé tűzni őket és már kész is az ültetvény. Néhány hónap alatt tényleg olyan lesz, mint egy erdőcske. Közelről, szemmagasságból nézegetve akár még el is lehet tévedni benne! Sikeres erdőtelepítést!

Majomkenyérfa erdő a szobában Majomkenyérfa erdő a szobában Majomkenyérfa erdő a szobában


Hozzászólások (4)

valamilyen valaki
2017. máj. 25. (1 042 napja)
valamilyen valaki
2017. máj. 25. (1 042 napja)
Ez majomfa. Nem majomkenyérfa.
Beregszászi Andrea
2014. febr. 01. (2 251 napja)
Szia.Én próbáltam úgy szaporitani és nem sikerült.
bbandy
2014. jan. 13. (2 270 napja)
bocsáss meg, de a fád pozsgafa, vagy fás pozsga, nem majomkenyérfa. A majomkenyérfa a szavannák hatalmas fái, Adansonia a latin neve


Friss hozzászólások

2020.március 25., szerda / 22:48

Citromfán levél-száradás

2020.március 03., kedd / 16:48

Pettyeslevél virágzása

2020.március 02., hétfő / 13:55

Pluméria levelének széle barnul

2020.március 02., hétfő / 13:53

Citromfáim néhány levele elsárgult, és ahol a levél felszíne elsárgult, ott a fonákon kis barna pöttyöket találok.

2020.február 25., kedd / 19:51

Próbáld ki a csicsókát!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia