szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mákos-sajtosrúd

Mayerné Borics Erzsébet, 2013. jan. 02.


Megszoktuk, hogyha mákos sütit említünk, általában édes változatra gondolunk.
Íme, egy sós „nemlehetabbahagyni” variáció. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
 

Mákos-sajtosrúd

 Hozzávalók:


• 20 dkg simaliszt
• 20 dkg rétesliszt
• 1 margarin
• 1 dl tejföl
• 7.5 dkg reszelt sajt, (és még a szóráshoz egy kevés)
• 4 dkg (szemes)mák
• 1 tojás
• fél sütőpor
• 1 evőkanál só (nem púpozottan!)

 

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a margarint elmorzsoljuk vele. A többi hozzávalóval együtt simává gyúrjuk. Fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és ízlés szerinti rudacskákat készítünk. Reszelt sajttal meghintjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kiszárad.

 

Kapcsolódó cikk:

Bodzás muffin

Túróbomba


 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia