szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mártásmentő akció!

Sulyok Józsefné, 2013. jan. 28.


Túl világos, túl sűrű, túl híg?! Nincs minden veszve, elkerülhetjük a bajt és ideális mártást varázsolhatunk a reménytelennek tűnő masszából.

Mártásmentő akció!

Ha a mártás túl híg lett?


Egy kávéskanál lisztet egy csésze hideg vízben simára keverünk, majd állandó keverés közben belecsorgatjuk a mártásba. Felfőzzük, így kapjuk meg a kívánt sűrűséget.


Habverővel kevés burgonya-püréport keverünk a híg mártásba, így sűrűbb lesz.


Továbbforralással is sűríthetjük, de csak azoknál a mártásoknál, amelyekhez tojássárgáját nem adtunk, mert ez összefut a forralásnál.


Ha sűrű a mártás?


Húslevessel, tejjel, tejszínnel vagy más folyadékkal hígítsuk, aszerint, hogy milyen mártást csinálunk.


Ha a mártás túl világosra sikerült?


Még egy kevés rántást készítünk, a liszt egy kissé barnábbra pirítjuk, és hozzákeverjük a világos mártáshoz. (Vigyázzunk, nehogy sűrű legyen).


Kevés cukrot pirítunk és hozzákeverjük a mártáshoz.


Segíthet néhány csepp barnaszósz lapanyag.
 

Néhány csepp szójamártást is felhasználhatunk színezésre. Ez az eredeti ízt hangsúlyozhatja.

 

Kapcsolódó cikk:

Mit tegyünk, ha leégett az étel?

Érdekes

Receptek

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia