szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mártásmentő akció!

Sulyok Józsefné, 2013. jan. 28.


Túl világos, túl sűrű, túl híg?! Nincs minden veszve, elkerülhetjük a bajt és ideális mártást varázsolhatunk a reménytelennek tűnő masszából.

Mártásmentő akció!

Ha a mártás túl híg lett?


Egy kávéskanál lisztet egy csésze hideg vízben simára keverünk, majd állandó keverés közben belecsorgatjuk a mártásba. Felfőzzük, így kapjuk meg a kívánt sűrűséget.


Habverővel kevés burgonya-püréport keverünk a híg mártásba, így sűrűbb lesz.


Továbbforralással is sűríthetjük, de csak azoknál a mártásoknál, amelyekhez tojássárgáját nem adtunk, mert ez összefut a forralásnál.


Ha sűrű a mártás?


Húslevessel, tejjel, tejszínnel vagy más folyadékkal hígítsuk, aszerint, hogy milyen mártást csinálunk.


Ha a mártás túl világosra sikerült?


Még egy kevés rántást készítünk, a liszt egy kissé barnábbra pirítjuk, és hozzákeverjük a világos mártáshoz. (Vigyázzunk, nehogy sűrű legyen).


Kevés cukrot pirítunk és hozzákeverjük a mártáshoz.


Segíthet néhány csepp barnaszósz lapanyag.
 

Néhány csepp szójamártást is felhasználhatunk színezésre. Ez az eredeti ízt hangsúlyozhatja.

 

Kapcsolódó cikk:

Mit tegyünk, ha leégett az étel?

Érdekes

Receptek

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia