szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mentás brownie – paleolit módra

Topor Erika, 2014. szept. 17.


Egy olyan paleo-sütit találtunk, melyet mindenkinek ajánlunk szívből!

A mentás paleo brownie elsőre bizonyára furcsának tűnhet, de garantáltan finom. Jó kertész módjára az alapanyagok egy részét magunk megtermeltük vagy megfelelő helyről szereztük be.

Mentás brownie – paleolit módra

Mivel a csokoládé nem csak az egyik kedvencünk, de még egészséges is, így hamar megkedveltük – mindenféle győzködés nélkül – ezt a receptet.

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé, természetesen minél töményebb, mi 70%-ossal próbáltuk ki

100 g mandulavaj, mely helyettesíthető nem paleo módon más vajféleséggel is

80 g mandula őrlemény (saját kertünkből, permetezés-mentes fáról)

4 evőkanál holland kakaópor

2 tojás

1 evőkanál vanília kivonat

3 evőkanál akácméz (virágmézzel is lehet)

A mentakrémhez is igyekeztünk a saját termésünkből csipegetni:

1 nagy marék mentalevél

2 tojás

2 tojássárga

50 ml kókusztej (bio)

13 dkg xilit

És a rákerülő csokibevonatról sem feledkezzünk meg:

150 g csoki

1 evőkanál olaj

A  brownie-t készítsük el először: a vajba keverjük hozzá a mandulát, aprítsuk alaposan össze, a gőz felett felolvasztott csokit is keverjük hozzá, majd a kakaóport, mézet, vaníliát, a tojásokat. A krémet keverjük habverővel alaposan ki, hogy egyenletes masszát kapjunk, majd sütőpapíros tepsibe öntsük bele, és előmelegített sütőbe süssük ki 5 perc alatt 160 fokon.

A krémhez a kókusztejet öntsük egy keverőtálba vagy robotgépbe, adjuk hozzá a mentát és addig keverjük, turmixoljuk, míg nagyon apró nem lesz a mentalevél. A mentától élénk zöld színű lesz a tej, ne ijedjünk meg, ez természetes. Keverjük hozzá a többi alapanyagot is.

Az 5 perces sütés alatt a brownie teteje elkezdett megszilárdulni, így óvatosan tegyük rá a krémet, és egyengessük el. A sütőbe visszatéve a krémmel megkent brownie-t még 25 percig süssük, ameddig a krém megszilárdul. Ha elkészült, hagyjuk kihülni, akár hűtőbe is tehetjük később, hogy a mentakrém megdermedjen.

Jöhet a csokimáz! Olvasszuk fel a csokoládét gőz felett, és adjuk hozzá a pár csepp olajat és 1-2 csepp vizet. A masszát már csak rá kell önteni a süti tetejére és lapáttal elegyengetni.

Mielőtt felvágjuk, hagyjuk megszilárdulni a csokiréteget is.

Friss mentalevéllel tálaljuk!

Egészségünkre!

Kapcsolódó cikk: Melyiket válasszam? Liszt ABC




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia