szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Méteres torta

Sulyok Józsefné, 2011. jan. 06.


Hat tojás sárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáadunk 1 dl vizet, 1 dl étolajat, 1 csomag sütőport, 25 dkg lisztet, végül a 6 tojás felvert habját óvatosan a masszához keverjük.

Méteres torta

A tészta felét őzgerincformába öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaót keverünk és ezt is őzgerincformába tesszük. A sütőben 180 fokon megsütjük. Érdemes két formát használni, mert így egyszerre kisül a két tészta. Egy kicsit hagyjuk hűlni, aztán deszkára kiborítjuk.


(Ifjú asszonyként még csak alumíniumból készült őzgerincformát lehetett kapni a boltban, sokat izgultam, hogy ki tudom-e szedni a formából úgy, hogy ne legyen az alja rongyos. De ma már egyszerű a dolgunk, ugyanis lehet kapni teflonos, illetve szilikonos formát is. Ezekből gyönyörűen kifordul a megsült tészta).

 

Miután a tészta kihűlt, az őzgerinccsíkok mentén szeleteljük fel. Mindkét színű tésztát felezzük meg, mert ezeket a szeleteket krémmel megkenve, felválva rakjuk majd egymás mellé. Az egyik tortánk csokis lesz, a másik diós.

 

Csokis töltelék:

25 dkg Ráma margarint kavarjunk habosra 25 dkg porcukorral, 2 evőkanál kakaóporral. Egy tasak vaníliapudingot leírás szerint főzzük meg, miután langyosra kihűlt, keverjük össze, az előtte kikever krémmel, amit aztán tegyünk egy kis ideig a hűtőbe.

 

Diós töltelék:

30 dkg daráltdiót, 20 dkg cukrot tegyünk egy lábosba és öntsünk rá egy kis tejet, hogy könnyen kavarható legyen, főzzük össze, amíg a cukor el nem olvad. Ha levettük a tűzről keverjünk hozzá egy kis rumot, illetve rumaromát. (De csak akkor, ha gyerek nem eszik belőle). Hagyjuk, hogy jó langyos legyen, (állíthatjuk hideg vízre, így hamarabb ki fog hűlni). Majd keverjünk hozzá fokozatosan 25 dkg Ráma margarint, gépi habverővel kavarjuk addig, míg jó habos nem lesz, illetve a massza ki nem fehéredik. Ezt is egy időre tegyük a hűtőbe.

 

Amikor a krémek kellemesen kenhetőek, összerakhatjuk a tortát. Az előre felszeletelt darabot bekenjük krémmel, a barna és a sárga lapot felváltva rakjuk egymás mellé. Az egyik tortánk kakaós lesz, a másik diós. A maradék krémekkel a torta tetejét is bekenjük, szépen elsimítgatjuk, majd villával megcirádázzuk. A tetejét megszórjuk daráltdióval, illetve reszelt csokoládéval.

 

A tortát nem egyenesen szeleteljük, hanem kissé ferdén. Így látszik majd szépen az, hogy kétszínű tésztaszeletek vannak egymás mellé rakva. A krém, a sárga és a barna szelet fog váltakozni, ami szép látszatot kelt.

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:

Mandulás puszi

 




Hozzászólások (1)

Papp Andrea
2013. dec. 19. (2 186 napja)
Szerintem kinézetre nagyon csúnya. Én még rózsaszínű piskótát is sütök és három színből rakom össze vaníliás krémmel. Sokkal gusztább.


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia