szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mézeskalács

Szépzöld, 2008. dec. 21.


Szászné Lévai Bettina küldte el számunkra finom receptjét.

Mézeskalács

Hozzávalók: 25 dkg méz, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 50 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 egész tojás és 2 tojás sárgája.

 

A mézet a cukorral és a vajjal összeolvasztjuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy tojás fehérjét összekeverünk 1 evőkanál tejföllel. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, formára szaggatjuk és megkenjük a tejfölös tojással. 200 ºC-os sütőben aranybarnára sütjük.

 

Díszítés: 1 tojás fehérjét 13 dkg porcukorral habbá verjük, tetszés szerint színezhetjük is.
A kihűlt kalácsot a habbal és gyöngyökkel díszítjük.

 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:
Ünnepi trükkök
Méz a folyékony, gyógy-arany

Zserbó

 

Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Tudja-e, hogy
Méhészkedés

 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia