szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mézeskalács

Szépzöld, 2008. dec. 21.


Szászné Lévai Bettina küldte el számunkra finom receptjét.

Mézeskalács

Hozzávalók: 25 dkg méz, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 50 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 egész tojás és 2 tojás sárgája.

 

A mézet a cukorral és a vajjal összeolvasztjuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy tojás fehérjét összekeverünk 1 evőkanál tejföllel. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, formára szaggatjuk és megkenjük a tejfölös tojással. 200 ºC-os sütőben aranybarnára sütjük.

 

Díszítés: 1 tojás fehérjét 13 dkg porcukorral habbá verjük, tetszés szerint színezhetjük is.
A kihűlt kalácsot a habbal és gyöngyökkel díszítjük.

 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:
Ünnepi trükkök
Méz a folyékony, gyógy-arany

Zserbó

 

Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Tudja-e, hogy
Méhészkedés

 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia