szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi okozza a sárgabarack, szilva lehullását félig érett állapotban?

Dénes Erika     675 napja     0 megtekintés
Üdvözlöm!
Sajnos nagyon amatőr kertész vagyok. Az elmúlt 2-3 évben azt tapasztaltam, hogy a sárgabarack és a szilvafa termése is lepotyog a fáról mielőtt megérne. Jellegzetes, hogy a gyümölcs egyik fele zöld, míg a másik fele majdnem érett.
Ezek fiatal gyümölcsfák, és viszonylag közel vannak egymáshoz. Van még egy bőralmafa amelyen minden évben rengeteg termés van, de minden évben már augusztus végév, szeptember elején lehullanak az éretlen almák, pedig ez egy téli alma. A segítségét szeretném kérni, hogy tudnám a fenti problémát megakadályozni.
Üdvözlettel
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2018. ápr. 23. (673 napja)
Kedves Erika!

Valószínű tápanyaghiány okozhatja a problémát. Javaslom, hogy virágzásban permetezze le a fákat bór tartalmú lombtrágyával (pl. Wuxal Boron), ami a termékenyülést, terméskötődést segíti elő. Később pedig mikroelem tartalmú lombtrágyával (pl. Wuxal Microplant).

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.