szépzöld

Mikor ehető?

bf1946     3 642 napja     2713 megtekintés

Tavaly ültettem articsókát, nagyon szép tartós virágot érlelt. Ebben az évben1-1 tövön, bokron több bimbó is van. Étkezési célra mikor kell szedni? Jelenleg tojás nagyságú. Ha valaki tud segíteni nagyon megköszönöm. bf

 

0
0
szavazat


1 HozzászólásBényeiné
2008. jún. 02. (3 639 napja)
A fejlett virágokat még zárt állapotban kell leszedni, amint nyílni kezd már nem elég zsenge ahhoz, hogy párolva finom csemegét készítsünk belőle. Ha az oldalhajtásokat eltávolítjuk, a vezérágon nagyobb virágot hoz, de kevesebbet. A virágkezdemény fogyasztása nagyon egészséges, sok A vitamint tartalmaz. Mindezt én is csak biokertész kézikönyvből tudom, sajnos magam nem kóstoltam, bár azóta csábító ez a különleges növény, amióta szárazvirágként a virágüzletben használtuk. Javaslom, hogy ha mégis szedés előtt kinyílik a virág, akkor szárítsa ki a teljesen nyílt fejet, egy egészen érdekes szőrpamacshoz hasonlító virágdísz lesz belőle.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.