szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mire ügyeljünk, ha gyermekünknek kerti medencét vásárolunk?

Szépzöld, 2017. jún. 28.


A nyári hőség egyre sürgeti a házi megoldásokat, hogy egy kicsit könnyebben vészeljük át a kánikulát.

Mire ügyeljünk, ha gyermekünknek kerti medencét vásárolunk?

Nincs ez másként a gyermekeink esetében sem, hiszen az ő jólétük és egészségük természetesen még a sajátunknál is fontosabb – ilyenkor pedig igyekszünk számukra olyan megoldást keresni, ami nem csak komfortosabbá teheti a szabadban eltöltött perceket, de a világon talán az egyik legszórakoztatóbb dolog is: a kerti medence!

Az első és legfontosabb dolog, amit jó, ha megjegyzünk, mielőtt féktelen fürdőzésekbe bocsátkozunk csemeténkkel: ha felfújtuk, felállítottuk a gyerekeknek szánt kerti medencét, ügyeljünk arra, hogy minél gyakrabban cseréljük benne a vizet, és mindenképpen használjunk valamely erre alkalmas fertőtlenítőszert. A sekély tiszta csap- illetve kútvízben ugyanis képesek a baktériumok és gombák hamar megtelepedni, ezek pedig az emésztőrendszerbe jutva komoly fertőzéseket okozhatnak, melyek akár szövődményekkel is járhatnak. Ilyen fertőzések tünetei a következők lehetnek: láz, émelygés, hányinger, hányás, fejfájás, hasmenés, hasi görcsök, stb. Ha ezeket vagy ezek valamelyikét észleljük gyermekünkön, vagy akár saját magunkon, mielőbb keressük fel háziorvosunkat!

A kerti pocskolás közepette ne feledkezzünk meg a magas faktorú naptej használatáról sem! Nagyon fontos, hogy ne közvetlen a fürdőzés előtt kenjük be a kicsi bőrét a krémmel, hiszen kb. 15-20 perc a szer hatóideje. Két megmártózás között se hanyagoljuk el a krémezés felfrissítését időnként! Kevesen tudják, de nagyon fontos információ: a tavalyi naptejet jobb, ha kidobjuk, hiszen a felbontást követő néhány hónapban a felére csökken a dobozra írt faktorszáma!

A nap káros sugarai ellen védjük meg gyermekünk fejét könnyű anyagból készült nyári kalappal, sapkával – lehetőleg olyannal, ami a kis szemére is árnyékot vet – így elkerülhetjük a veszélyes napszúrást is. A célnak természetesen az is megfelel, ha felszerelünk egy terebélyes napernyőt a medence közelébe, így talán sokkal tágabb, szabadabb lesz a kicsi mozgástere is a vízben. Ha azonban szédülést, zavartságot, gyengeséget, szokatlan mértékű szomjúságot, fejfájást, hányingert, hányást tapasztalunk gyermekünkön, vigyük orvoshoz, és néhány napig mindenképpen tartsuk ágyban, lehetőleg minél tovább, nyugalmi helyzetben – és ügyeljünk arra, hogy elég tiszta folyadékot vegyen magához, és minél több vitamint, hűs gyümölcsöt!

A házi strandolást pedig – bármilyen nehéz is kibírni – igyekezzünk vagy a reggeli, vagy pedig a késő délutáni órákra időzíteni – szó szerin sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat, és persze gyermekünket is!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.január 10., csütörtök / 21:55

Mi a baja a flamingómnak?

2018.december 15., szombat / 19:36

Narancsmagból narancsfa - 4 tipp

2018.december 07., péntek / 23:28

Flamingó virág levelei barnulnak

2018.december 07., péntek / 20:32

Flamingó virág levelei barnulnak

2018.december 07., péntek / 20:30

Szőlő és gyümölcsfa milyen fajta tápanyag szükséges

2018.november 30., péntek / 12:00

Diétázz trópusi tüskéstökkel!

2018.november 21., szerda / 07:24

Tippek az elburjánzó növények elszaporodása ellen!

2018.november 19., hétfő / 17:16

Helyre vetett gyümölcsfa kontra elvágott gyökérzet .

2018.november 19., hétfő / 17:02

Száraz agyagos, vályogos talajra milyen gyümölcsfát érdemes ültetni?

2018.november 15., csütörtök / 22:07

Gyep sárgulása, pókhálószerű foltok


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia