szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit kell tennünk a szép és egészséges pázsit érdekében?

Mártha Izabella, 2014. aug. 21.


A ház körül a gondozott, egészséges pázsit a nyugalom egy kis zöld szigete lehet, ahol kipihenheti magát és erőt gyűjthet az ember. Sokaknak nincs idejük a gyeppel bíbelődni, de vannak olyan alapvető növényvédelmi munkálatok, amelyeket a szép és egészséges pázsit érdekében el kell végezni! Ezek közül nyár végén a legfontosabb a gyomirtás és a tápanyag utánpótlása!

Mit kell tennünk a szép és egészséges pázsit érdekében?

Alapvető és legfontosabb a gyomok távol tartásánál, hogy ne hagyjuk, hogy a pázsitból feltörő gyomok magszárba menjenek. Ha észrevesszük a kétszikű gyomokat, azokat fiatal állapotban akár kézzel is kihúzhatjuk, de ellenük az igazi biztonságot a rendszeres fűnyírás jelenti. Sajnos az évelő gyomok felszaporodása még a leggondosabb odafigyelés mellett is elkerülhetetlen!

Ellenük azoban nehezebb védekezni, nagy fokú gyomferőzés esetén érdemes vegyszeres kezeléssel megrikítani a káros betolakodókat! Erre kiváló megoldást nyújt a Pázsitmester® Profi speciális pázsit gyomirtó szer, amely négy hatóanyag kombinációját tartalmazza, így garantált hatást érhetünk el minden nehezen írtható magról kelő és évelő, széleslevelű (kétszikű) gyom ellen (pl.: parlagfű, pongyola pitypang, lándzsás útifű, keserűfű-félék, tyúkhúr, herefélék stb.)!

Így nem lesz a szomszéd fűje zöldebb!

Ehhez bizony műtrágyázni kell, de nem mindegy hogyan és mivel! Évente 2-3 alkalommal ajánlott kiszórni tartós hatású műtrágyát, mely 2-3 hónapig szolgáltatja a tápanyagokat.

Ezen követelményeknek kíválóan megfelel a Wuxal® Pázsit műtrágya, amely a növény által könnyen felvehető formában tartalmazza a legfontosabb tápanyagokat. Optimális összetételének és könnyű kezelhetőségének köszönhetően kiválóan alhalmazható a házikertekben.

A jól megválasztott műtrágya nagyban befolyásolja a gyep külalakját. A sűrű és terhelhető gyep alapvető feltétele a megfelelő tápanyagszint. A tápanyag beépül a gyepet alkotó fűfélék szervezetébe, ettől megerősödnek, a nyírást jobban viselik – könnyebben regenerálódnak, jobban tűrik a taposást és a szélsőséges időjárást is.  A Wuxal® Pázsit használatával egyöntetű, sűrű, jól terhelhető és ápolt gyepet tudjunk kialakítani házi kertünkben.

És az sem utolsó szempont, hogy ha a gyepet alkotó fűfélék megerősödnek, sokkal kevesebb energiát kell fordítanunk a gyomirtásra, mivel a sűrű pázsitot alkotó fűcsomók között esélye sem lesz a gaznak!

Kapcsolódó cikk: Nyerjünk 1 évet a gyepesítéssel!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 15., hétfő / 14:12

Mit tegyek a Habanero leveleinek torzulásával?

2019.július 15., hétfő / 14:05

A fokföldi ibolyám levelét rágcsálja valami

2019.július 15., hétfő / 13:56

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 14., vasárnap / 17:32

Kertészkedj japán módra!

2019.július 09., kedd / 23:27

A csodálatos teafa olaj

2019.július 09., kedd / 22:27

Selyem akác betegség

2019.június 27., csütörtök / 01:20

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia