szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?

Sulyok Józsefné, 2016. jan. 25.


Az olyan alapanyagok, melyek érdekessé és ízessé teszik az ételeket, pl. az eszenciák, olajok és magok, a konyhák nélkülözhetetlen tartozékai.

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?
  • Az olajos magvakat sötét, száraz, hűvös helyen tároljuk. A melegtől megavasodnak és összeaszalódnak. A sütőben felmelegített magvakat könnyebb feltörni. Az aprítást műanyagzacskóban, nyújtófával végezzük.
  • Ha a diót egy éjszakára sós vízben áztatjuk, könnyebben törhető és a bél is egyben marad.
  • Ha a mogyoróvaj kiszáradt, alaposan keverjünk el benn egy evőkanál folyékony mézet, és a mogyoróvaj újra kenhetővé válik.
  • Ha a dió kissé avas, öntsünk rá forró vizet, csepegtessük le, majd közepesen meleg sütőben, lapos edényben melegítsük 10 percig.
  • A paradiót tároljuk mélyhűtőben, így könnyű kifejteni és nem törik össze a bél. 
  • A kókuszdió végét jégcsákánnyal szúrjuk át, és csurgassuk ki belőle a levét. A héját kalapáccsal törjük fel, hogy kiszedető legyen a húsa.
  • A gesztenye lapos felébe vágjunk hasítékot. Feddjük le vízzel és forraljuk 10 percig. Így könnyedén eltávolítható a héja egy késsel.

Kapcsolódó cikk: A vadóc sárgarépa




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia