szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?

Sulyok Józsefné, 2016. jan. 25.


Az olyan alapanyagok, melyek érdekessé és ízessé teszik az ételeket, pl. az eszenciák, olajok és magok, a konyhák nélkülözhetetlen tartozékai.

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?
  • Az olajos magvakat sötét, száraz, hűvös helyen tároljuk. A melegtől megavasodnak és összeaszalódnak. A sütőben felmelegített magvakat könnyebb feltörni. Az aprítást műanyagzacskóban, nyújtófával végezzük.
  • Ha a diót egy éjszakára sós vízben áztatjuk, könnyebben törhető és a bél is egyben marad.
  • Ha a mogyoróvaj kiszáradt, alaposan keverjünk el benn egy evőkanál folyékony mézet, és a mogyoróvaj újra kenhetővé válik.
  • Ha a dió kissé avas, öntsünk rá forró vizet, csepegtessük le, majd közepesen meleg sütőben, lapos edényben melegítsük 10 percig.
  • A paradiót tároljuk mélyhűtőben, így könnyű kifejteni és nem törik össze a bél. 
  • A kókuszdió végét jégcsákánnyal szúrjuk át, és csurgassuk ki belőle a levét. A héját kalapáccsal törjük fel, hogy kiszedető legyen a húsa.
  • A gesztenye lapos felébe vágjunk hasítékot. Feddjük le vízzel és forraljuk 10 percig. Így könnyedén eltávolítható a héja egy késsel.

Kapcsolódó cikk: A vadóc sárgarépa




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia