szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?

Sulyok Józsefné, 2016. jan. 25.


Az olyan alapanyagok, melyek érdekessé és ízessé teszik az ételeket, pl. az eszenciák, olajok és magok, a konyhák nélkülözhetetlen tartozékai.

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?
  • Az olajos magvakat sötét, száraz, hűvös helyen tároljuk. A melegtől megavasodnak és összeaszalódnak. A sütőben felmelegített magvakat könnyebb feltörni. Az aprítást műanyagzacskóban, nyújtófával végezzük.
  • Ha a diót egy éjszakára sós vízben áztatjuk, könnyebben törhető és a bél is egyben marad.
  • Ha a mogyoróvaj kiszáradt, alaposan keverjünk el benn egy evőkanál folyékony mézet, és a mogyoróvaj újra kenhetővé válik.
  • Ha a dió kissé avas, öntsünk rá forró vizet, csepegtessük le, majd közepesen meleg sütőben, lapos edényben melegítsük 10 percig.
  • A paradiót tároljuk mélyhűtőben, így könnyű kifejteni és nem törik össze a bél. 
  • A kókuszdió végét jégcsákánnyal szúrjuk át, és csurgassuk ki belőle a levét. A héját kalapáccsal törjük fel, hogy kiszedető legyen a húsa.
  • A gesztenye lapos felébe vágjunk hasítékot. Feddjük le vízzel és forraljuk 10 percig. Így könnyedén eltávolítható a héja egy késsel.

Kapcsolódó cikk: A vadóc sárgarépa




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 03., szerda / 08:58

Yucca pálma levele fonnyad

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia