szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mutatós szúrós szépségek a kertben

Sulyok Józsefné, 2013. júl. 12.


Az a legkedvezőbb, ha a kaktuszok a kertben kapnak helyet, nem túlságosan árnyékos helyen. Megfelelő napos helyre a fagyveszély elmúlása után, május végén és június elején kitehetjük őket a kertbe.

Mutatós szúrós szépségek a kertben

Cserepeket süllyesszük le a talajba úgy, hogy a peremük maradjon kint. Ha valamelyik növénynek szükséges az átültetése előtte ezt tegyük meg. Elhelyezésnél figyeljünk arra, hogy a forró, tűző napfényt nem jól tűrő fajok a déli órákban, félárnyékban, esetleg a nagyobb növények árnyékban legyenek. A kerti kaktuszcsoportot hangulatosabbá tehetjük, ha egy pár szikladarabot rakunk köré.

A meleg időjárásban kaktuszaink gondozása a rendszeres, de nem túlzott öntözésből, gyomtalanításból, esetleg a kártevők elleni védelemből áll. Ha ez mind megvan a kaktuszok számára, megfelelő helyen szépen fejlődnek. Különösen szép a tövisek színeződése, ha szennyeződés nem éri, mert akkor nem rakódik rájuk például a szennyezet levegőből kiváló por és egyéb anyag.

A napos kert a szaporításra is lehetőséget nyújt, mert pár négyzetméteren sok fiatal növény elfér. Ha teleltetésükre van megfelelő helyiségünk, akkor érdemes a nyári időszakra ablakkal fedett hidegágyat készíteni. Ez egyszerű deszkakeret, leemelhető, beüvegezett ablakkerettel.

Az ilyen hidegágyban, megfelelő szellőztetéssel, öntözéssel, árnyékolással, kaktuszaink fejlődése gyorsabb, erőteljesebb lesz, mint a szabadban nevelése. Tenyészidejük is meghosszabbodik, mert az ablakkal fedett hidegágyba már egy hónappal korábban, április vége felé rakhatjuk a kaktuszokat, így a virágzásuk is korábban kezdődik. Folyt. köv.: Szaporítsd a kaktuszt magról!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.április 25., csütörtök / 10:47

Miért sárgul foltokban a frissen lerakott gyepszőnyeg?

2019.április 24., szerda / 13:23

Miért sárgul foltokban a frissen lerakott gyepszőnyeg?

2019.április 24., szerda / 13:20

Szaraz foltok a gyepen

2019.április 24., szerda / 13:13

Flamingóvirágom levele barnul

2019.április 24., szerda / 13:12

Érdeklődni szeretnék hogy az orchideam szára el száradt és le vágtam jól tettem? A levelei szép zöldek! Válaszukat előre is köszönöm szépen!

2019.április 24., szerda / 12:21

Leander pajzstetűre milyen bio készítményt vásároljak?

2019.április 24., szerda / 12:19

erkélyre való porvédő növény

2019.április 24., szerda / 12:14

Miért sárgulnak, barnulnak a levélvégek ?

2019.április 24., szerda / 12:10

Fehér penész az Orchideán mit tegyek?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia