szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Orchidea magról szaporítása

Sabina     350 napja     0 megtekintés
Vettem Aliexpressen orchidea magokat, de ezek a magok kissé máshogy néznek mint az eredeti magtokból kiszedettek, ezért nem tudom hogy ezeket a magoknak is szintén táptalajt kell készíteni vagy máshogy is lehet csíráztatni? Rendeltem táptalajt http://www.ebay.com/itm/like/262921762097?ul_noapp=true amihez eredetileg már csak agar agar kell. Szóval a segítségüket szeretném kérni ebben, nem szeretném el rontani, mert amatőr vagyok ebben a témában..

Köszönöm
0
0
szavazat
Orchidea magról szaporítása


1 HozzászólásMártha Izabella
2017. okt. 31. (350 napja)
Kedves Sabina!

Az orchideákat nagyon nehéz szaporítani, különösen magról. Az agar táptalaj mindenképpen jó lehet, de csak steril körülmények közt. Tehát az edény, amibe teszi, ahol tárolja és az eszköz, amit használ legyen mindig hőkezelt, vagy alkohollal fertőtlenített. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet, víz és fény fajtától függ, kérem nézzen utána, hogy a rendelt fajtának mik az igényei.
Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.