szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Kanapésakk – a bőrtől a szövetig, az elegánstól ez extrémig

Kanapésakk – a bőrtől a szövetig, az elegánstól ez extrémig
A lakások egyik legfontosabb részlete egy olyan berendezési tárgy, amit rendszerint nem csak egy-két évre, hanem évtizedekre vesszük, sőt, a legtöbb esetben talán csak egyszer cseréljük le, hiszen nagyon hozzánk tud nőni (és nem is olcsó mulatság). Fontos, hogy milyen kanapét választunk, hiszen mindig használni fogjuk, akár a családi társasozásról, egy baráti összejövetelről, vagy csak egy jó esti filmről van szó.

A csodálatos üvegtégla

A csodálatos üvegtégla
Azoknak, akik szeretik a kreatív megoldásokat már biztosan a kezük ügyébe keveredett egy-egy üvegtégla. Érdekes darabok, hiszen meghazudtolják azokat az örökérvényűnek hitt elképzeléseket, melyeket az üvegről alkottunk. Először is, nem törékeny. Illetve nem annyira, mint azt az ember egy ilyen anyagtól várná, ráadásul remekül terhelhető. Hogy mire lehet felhasználni, egy ilyen különleges lehetőségekkel rendelkező tárgyat a lakberendezésben? Lássunk egy-két ötletet.

Gyár lakások- a szabad terek luxusa

Gyár lakások- a szabad terek luxusa
Bizonyára mindannyian láttunk már olyan filmeket, melyekben a főhős egy álomlakásban lakik. Konkrétan, amikor azt látjuk, hogy egy lepukkant, ajtó nélküli teherlifttel kell felmennie, majd amikor megérkezik, olyan látvány tárul a szemünk elé, amitől az állunkat 10 percig keresgéljük. Ezeket az élettereket nevezik gyár-, vagy loft lakásnak.  

Így működik olajozottan a konyha

Így működik olajozottan a konyha
Néhány olyan tippet mutatunk, amit nem is gondoltunk, hogy az olajjal kapcsolatba kerülhet. Vegyük például az ecetet!

Otthoni játszótér

Otthoni játszótér
Amikor az embernek pici gyereke van, a legnagyobb élmény, amikor kiviszi végre a játszótérre. A rengeteg szín, a csúszda és a hinta, mind-mind utánozhatatlan élményt jelentenek. Vagy mégsem? Kialakítható a saját kertünkben is egy mini játszótér, amin a picik akkor is remekül elvannak, ha nincs idő kimenni a térre, és egyedül sem kell lenniük, hiszen a barátokat is át lehet hívni. Sőt, akkor sem kell az orrunkat lógatni, ha lakásunk van, mert a gyerekszobában is létre tudjuk hozni a gyerekek álmát, az otthoni játszóteret.

Egy nappalival több funkciót!

Egy nappalival  több funkciót!
Egy lakás rendszerint sajnos nem akkora, mint amennyi helyre szükségünk lenne. Térszükségletünk változó, hiszen ha otthon is dolgoznunk kell, vagy éppen egy gyerek érkezik a családba, akkor rögtön szeretnénk plusz néhány szobát. Ám mivel ez nem könnyen megoldható, marad egy másik praktikus, és jó megoldás: a nappaliból választunk le funkcionális sarkokat.

Legyen mindenkinek saját készítésű szőnyege!

Legyen mindenkinek saját készítésű szőnyege!
Szőnyeget lehet venni, és lehet felújítani, átértelmezni, de igazán eredeti darabunk akkor lesz, ha mi magunk készítünk egyet. Az biztos, hogy amikor valaki belép hozzánk, akkor leesik majd az álla, hiszen nem csak egyedi, de nagyon mutatós szőnyegeket lát majd, és nem talál majd olyan boltot, ahol ezeket be lehetne szerezni.

Az idei kert-kiállítás

Az idei kert-kiállítás
Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a sportarénában a gardenexpo, melyen a különböző virágok legszebb egyedei mellett rengeteg hasznos, szép és ötletes dologgal találkozhatunk, melyek hozzájárulnak kertünk és közvetlen környezetünk széppé tételéhet. Senkit ne tévesszen meg a név, ezen a kiállításon nem a virágokon van a hangsúly. Igaz, találkozhatunk velük, nem is kis számban, de jellemzően inkább a kerti szerszámok, sütők és ülőgarnitúrák színes kavalkádja tárult a szemünk elé.  

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?

Mit kezdjünk az olajos magvakkal?
Az olyan alapanyagok, melyek érdekessé és ízessé teszik az ételeket, pl. az eszenciák, olajok és magok, a konyhák nélkülözhetetlen tartozékai.

Vízelvezetés, télen is!

Vízelvezetés, télen is!
Forrás: www.epitinfo.hu  Különösen a nagy mennyiségű csapadék lehullásakor, illetve a hóréteg elolvadása esetén kertünket ellepheti a víz, kárt okozva ezzel növényeinknek, kerti tárgyainknak, sőt házunknak is. Mivel a legtöbb épület környékén járda, vagy más, szilárd burkolat található, gondoskodnunk kell az ezek felületén felgyülemlett víz összegyűjtéséről és biztonságos elvezetéséről. Alábbi cikkünkben most ennek lehetőségeit mutatjuk be olvasóinknak.

A vadóc sárgarépa

A vadóc sárgarépa
A murok egyszerű növény, szinte bárhol találkozhatunk vele. Belőle nemesítették a jól ismert zöldségnövényünket, a sárgarépát.

Fűtsünk fával elegánsan és olcsón!

Fűtsünk fával elegánsan és olcsón!
A mai fűtések már nagyon korszerűek, mégis sokan ragaszkodnak a hagyományos, fatüzelésű lehetőségekhez, vagy az azok illúzióját keltő villany, esetleg gáz vagy olajtüzelésű megoldásokhoz. Igen, a kályhák világába teszünk egy rövid kitekintést, és górcső alá vesszük, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal bírnak a legnépszerűbb fűtő megoldások.

Kerti sütő 1X1

Kerti sütő 1X1
A kerti sütögetés az egyik legjobb elfoglaltság, amit csak az ember el tud képzelni egy kellemes nyári estén. A sülő finomságok illata, a társaság és a hangulat egyszerűen utánozhatatlan. Sok lehetőség közül tudunk válogatni, ezért mindenki számára elérhető ez a fajta élvezet.

A minimál világa

A minimál világa
A stílusirányzatok között nem könnyű tájékozódni. A legtöbbször nem is foglalkozunk velük, csupán az ízlésünkre bízzuk magunkat, és hasraütés-szerűen válogatjuk össze a bútorainkat. Ebből azonban néha elég nagy összevisszaság kerekedhet ki, ezért nem árt, ha tisztában vagyunk egy-két alapvonással.

Trükkök a sárga csekkek ellen

Trükkök a sárga csekkek ellen
Hogyan spóroljuk a rezsin? Minden család életében fontos tényező a saját lakás. Ettől érezzük magunkat függetlennek, tudjuk, hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat. De a jó érzésekkel együtt bizony egy olyan havi terhet is veszünk a nyakunkba, mely sokszor erősen megterheli a pénztárcánkat. A sárga csekkek végtelen sorozata gubbaszt hónapról-hónapra a levélszekrényben, határozott keretek közé szorítva a havi büdzsét.  

Csináld magad! Adventi koszorú készítése házilag!

Csináld magad! Adventi koszorú készítése házilag!
Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól  karácsonyig tartó időszak. Más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal veszi kezdetét és karácsonyig tart.      

Mi az a búzahús?

Mi az a búzahús?
Sokak számára még ismeretlen a hús pótlására kidolgozott étel, a búzahús. A seitán kínai eredetű akárcsak a tofu. 

Függönymustra: válassz ízléseset!

Függönymustra: válassz ízléseset!
Avagy a romantikusan hullámzó óriástól a praktikus farolóig. Ha az ablak a ház szeme, akkor a függöny a szemöldök – szokták mondani. De ahogyan a szemöldök esetében, a függönyöknél is rengeteg variáció és kivitel közül lehet választani.

Így használjuk fel a kenyeret

Így használjuk fel a kenyeret
A kenyér csak pár napig marad friss szobahőmérsékleten, de a szikkadt kenyeret is jól hasznosíthatjuk. A riszt és a száraztésztát légmentesen zárható edényben tároljuk. 

Pikáns fűszerek különleges tulajdonságai

Pikáns fűszerek különleges tulajdonságai
Miért olyan különleges a gyömbér, a bors és a mustármag?A kardamomról már nem is beszélve.
Friss hozzászólások

2020.június 03., szerda / 08:58

Yucca pálma levele fonnyad

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia