szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Paca, rozsda és penész - Le velük!

Sulyok Józsefné, 2014. júl. 10.


Sokszor egy-egy folt láttán feladjuk és kidobjuk a kárt szenvedett használati tárgyunkat. Nos ekkor hibázunk! Nézzük miért is!

Paca, rozsda és penész - Le velük!
  1. Ha fehér penészréteg jelenik meg a szobanövény földjének tetején, akkor minél előbb ültesse át új földbe. A gombák nem csak a virág, de az ön egészségét is veszélyeztetik.
  2. Ha berozsdásodott az étkészlet egy-egy darabja, szerezzen egy természetes parafából készült dugót, nedvesítse meg, mártsa sóba, és ezzel dörzsölje át őket.
  3. A téli pihenő után, amikor előveszi a hűtőtáskáját, az első használat előtt törölje át szódabikarbónába mártott nedves ruhával. Ezzel nem csak megtisztítja, hanem az állott szagot is elűzi belőle, majd hagyja jól kiszáradni, mielőtt pakolna bele.
  4. A mosószóda nem csak mosáshoz, hanem takarításhoz is használható. Remek zsíroldó hatása miatt érdemes legalább hetente egyszer egy csészényit a mosogató lefolyójába önteni, majd forró vizet folyatni rá, így tisztántarthatja a csöveket.
  5. Mivel a hangyák állítólag elkerülik a fullasztó krétaport, amivel a gyerekek oly szívesen rajzolnak a betonra. Húzzon az ajtó elé egy jó vastag vonalat vagy félkörívet a krétával, a következő esőig távol tarthatja vele őket.
  6. Akkor se dobja ki a textilabroszt, ha olyan folt van rajta, amit sehogy sem tud eltávolítani. Inkább hasznosítsa újra az anyagot. A tiszta részeit darabolja fel és varrjon belőle textilszalvétát vagy konyharuhát.
  7. Gyorsabb lesz a vasalás, ha a vasalódeszkát körbetekeri alufóliával, és csak azután rakja fel rá a huzatot. Az alulról visszaverődő hő hatékonyabbá teszi a vasalást.
  8. Paca került a kedvenc vászoncipőjére? Súrolja át szőnyegsamponba mártott fogkefével. Mivel ezek a készítmények általában színkímélő adalékanyagokat tartalmaznak, nem kell azon aggódni, hogy az adott részen kifakul tőle a lábbeli.

Kapcsolódó cikk:

8+1 tipp a bosszúságok ellen
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.június 20., csütörtök / 20:56

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 20., csütörtök / 20:46

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 18., kedd / 13:16

Selyem akác betegség

2019.június 18., kedd / 12:00

Selyem akác betegség

2019.június 17., hétfő / 01:16

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 17., hétfő / 01:05

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 14., péntek / 12:50

Paprika levél elváltozás

2019.június 09., vasárnap / 19:31

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 06., csütörtök / 15:12

A csodasövényen a képen látható elváltozás van, nagyon elterjedt , tavaly még nem láttam.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia