Bauhaus térkő

Padlizsán krém

Sulyok Józsefné, 2008. szept. 03.


Kétféle módon is elkészíthetjük, Dancs Gézáné receptje alapján.

Hozzávalók:

1,5 kg padlizsán
7-10 gerezd fokhagyma
20 dk vöröshagyma
3,5 dl olaj, vagy olíva olaj
1 kg pirospaprika /pritamin/
1 kg paradicsom


Ízesítéshez: só, bors, babérlevél, a fenti mennyiséghez 3 csapot mokkáskanál tartósítószer.

Elkészítés: A padlizsánt megsütjük, leszedjük a héját és fakanállal, vagy fakéssel apróra törjük.
A vörös és a fokhagymát 3 dl olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a padlizsánt. A paprikát kicsumázzuk, apróra vagdossuk, a paradicsomot ledaráljuk, és a hagymához hozzáadjuk. Ízlés szerint a fenti ízesítőkkel megszórjuk és az egészet lekvársűrűségűre főzzük. Ha készen van, belekeverjük a tartósítószert, üvegekbe rakjuk és 1 k. kanál olajat öntünk a tetejére. Melegen száraz dunsztba rakjuk. Pirítós kenyérre nagyon finom. Felbontás után hűtőben tároljuk.


Padlizsán krém, más módon

A padlizsánt kiolajozott tepsibe tesszük, kissé megszurkáljuk és ráncosra megsütjük. Majd kihűlés után meghámozzuk, és az egészet 1 kanál ecettel összeturmixoljuk, ettől nem feketedik meg.
Ízesítés: 1 kg padlizsánhoz 1 dl olíva olajat, 4 gerezd fokhagymát, jó kanál borsot, sót és reszelt szerecsendiót teszünk ízlés szerint. Fakanállal összekeverjük, 1 napig érleljük a hűtőben, majd vajas pirítóssal elfogyasztjuk.

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Ajándék Volldünger Linc Virág
Friss hozzászólások

2015.április 19., vasárnap / 14:24

Hogyan lehet a pitypangot kiirtani a gyepből???

2015.április 18., szombat / 14:35

mit tegyek a gloxiniammal?

2015.április 15., szerda / 15:33

Mi mindenre jó még az alufólia?

2015.április 15., szerda / 14:30

Mi mindenre jó még az alufólia?