Padlizsán krém

Sulyok Józsefné, 2008. szept. 03.


Kétféle módon is elkészíthetjük, Dancs Gézáné receptje alapján.

Hozzávalók:

1,5 kg padlizsán
7-10 gerezd fokhagyma
20 dk vöröshagyma
3,5 dl olaj, vagy olíva olaj
1 kg pirospaprika /pritamin/
1 kg paradicsom


Ízesítéshez: só, bors, babérlevél, a fenti mennyiséghez 3 csapot mokkáskanál tartósítószer.

Elkészítés: A padlizsánt megsütjük, leszedjük a héját és fakanállal, vagy fakéssel apróra törjük.
A vörös és a fokhagymát 3 dl olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a padlizsánt. A paprikát kicsumázzuk, apróra vagdossuk, a paradicsomot ledaráljuk, és a hagymához hozzáadjuk. Ízlés szerint a fenti ízesítőkkel megszórjuk és az egészet lekvársűrűségűre főzzük. Ha készen van, belekeverjük a tartósítószert, üvegekbe rakjuk és 1 k. kanál olajat öntünk a tetejére. Melegen száraz dunsztba rakjuk. Pirítós kenyérre nagyon finom. Felbontás után hűtőben tároljuk.


Padlizsán krém, más módon

A padlizsánt kiolajozott tepsibe tesszük, kissé megszurkáljuk és ráncosra megsütjük. Majd kihűlés után meghámozzuk, és az egészet 1 kanál ecettel összeturmixoljuk, ettől nem feketedik meg.
Ízesítés: 1 kg padlizsánhoz 1 dl olíva olajat, 4 gerezd fokhagymát, jó kanál borsot, sót és reszelt szerecsendiót teszünk ízlés szerint. Fakanállal összekeverjük, 1 napig érleljük a hűtőben, majd vajas pirítóssal elfogyasztjuk.

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


  • kep
    Artis 100 gramm
    Biológiai készítmények
    3 863 Ft
    Hatóanyaga egy gombafajta, amely kedvezőtlen feltételeket teremt...
  • kep
    Trifender® WP 100 gramm
    Biológiai készítmények
    3 843 Ft
    Kedvezőtlen életfeltételeket teremet a talajból fertőző kórokozó...
  • kep
    Bora® WP 100 gramm
    Biológiai készítmények
    1 563 Ft
    Hatóanyaga egy gombafajta, amely kedvezőtlen feltételeket teremt...
  • kep
    Wuxal® Super 2 dl
    Tápanyagellátás
    10%
    565 Ft
    509 Ft
    Magyarország egyik legkedveltebb levél- és öntözőtrágyája. Haték...
Kertdoktor
Friss hozzászólások

2014.november 26., szerda / 17:21

Mitől barnul a levél

2014.november 26., szerda / 12:34

Ha egy faházat szeretnèk melyik fából érdemes ezt az elkèpzelèst komolyra venni?

2014.november 26., szerda / 12:28

Mitől barnul a levél

2014.november 26., szerda / 12:23

Álló muskátli teleltetése

2014.november 26., szerda / 12:16

Himalájai só: az élet íze

2014.november 24., hétfő / 08:54

Gyepszőnyeg sárgulása - rozsdabetegség?

2014.november 21., péntek / 13:52

Profil módosítás - Visszajelzés

2014.november 20., csütörtök / 09:56

Himalájai só: az élet íze

2014.november 20., csütörtök / 06:25

Melyiket válasszam? Liszt ABC