szépzöld

Padlizsán krém

Sulyok Józsefné, 2008. szept. 03.


Kétféle módon is elkészíthetjük, Dancs Gézáné receptje alapján.

Hozzávalók:

1,5 kg padlizsán
7-10 gerezd fokhagyma
20 dk vöröshagyma
3,5 dl olaj, vagy olíva olaj
1 kg pirospaprika /pritamin/
1 kg paradicsom


Ízesítéshez: só, bors, babérlevél, a fenti mennyiséghez 3 csapot mokkáskanál tartósítószer.

Elkészítés: A padlizsánt megsütjük, leszedjük a héját és fakanállal, vagy fakéssel apróra törjük.
A vörös és a fokhagymát 3 dl olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a padlizsánt. A paprikát kicsumázzuk, apróra vagdossuk, a paradicsomot ledaráljuk, és a hagymához hozzáadjuk. Ízlés szerint a fenti ízesítőkkel megszórjuk és az egészet lekvársűrűségűre főzzük. Ha készen van, belekeverjük a tartósítószert, üvegekbe rakjuk és 1 k. kanál olajat öntünk a tetejére. Melegen száraz dunsztba rakjuk. Pirítós kenyérre nagyon finom. Felbontás után hűtőben tároljuk.


Padlizsán krém, más módon

A padlizsánt kiolajozott tepsibe tesszük, kissé megszurkáljuk és ráncosra megsütjük. Majd kihűlés után meghámozzuk, és az egészet 1 kanál ecettel összeturmixoljuk, ettől nem feketedik meg.
Ízesítés: 1 kg padlizsánhoz 1 dl olíva olajat, 4 gerezd fokhagymát, jó kanál borsot, sót és reszelt szerecsendiót teszünk ízlés szerint. Fakanállal összekeverjük, 1 napig érleljük a hűtőben, majd vajas pirítóssal elfogyasztjuk.

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2016.február 04., csütörtök / 20:04

Mért barnul a tuja levele ?

2016.január 31., vasárnap / 17:15

Nevelj otthon gyógynövénytárat!

2016.január 30., szombat / 14:56

Kedvencünk a sarjhagyma - Receptekkel

2016.január 23., szombat / 11:55

Így tárold jól a szárított gombát!

2016.január 20., szerda / 18:14

A méhészeti műhelymunkák titka

2016.január 16., szombat / 13:09

Milyen növényem van?

2015.december 29., kedd / 17:40

Lehet-e bográcsozni diófával?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia