szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Padlizsánkrém paprikában

Sulyok Józsefné, 2010. nov. 25.


Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, só, bors, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fej hagyma, ½ citrom leve, 1 dl olaj, 2 db piros húsú kaliforniai vagy paradicsom paprika.

Padlizsánkrém paprikában

 A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk. 1 órára besózzuk, hogy a kesernyés levüket kidobja. Ezután leöblítjük, és jól kinyomkodjuk, majd vágott felületükkel lefelé alufóliával bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben puhára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd evőkanállal kivájjuk a héjából a padlizsánhúst és hagyjuk egészen kihűlni.

 

A petrezselymet megmossuk, levelét lecsipegjük. A hagymát megtisztítjuk, nagyjából felaprózzuk, majd a petrezselyemmel együtt egy keverőtálba szedett padlizsánhoz adjuk, és botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk.1/2 kk. sóval, frissen őrölt borssal és az átszűrt citromlé felével ízesítjük.


Eleinte cseppenként, mintha majonézt készítenénk, aztán vékony sugárban beledolgozzuk az olajat, végül a maradék citromlét, és habosra-levegősre felverjük.

 

Végül megmossuk a paprikákat, kalapjukat levágjuk, belsejükből kiszedjük a magokat, ereket és megtöltjük a padlizsánkrémmel. Friss vagy pirított kifli-karikákat, hasábokra vágott, ropogós zöldségeket kínálunk hozzá.

 

Tippek:

- Olaj helyett 2-3 evőkanál majonézzel is lazíthatjuk a padlizsánpépet.
- A kész krémhez 1-2 gerezd áttört fokhagymát, kevés csípős paprikát
vagy paprikakrémet, 1 ek halványra pirított szezámmagot vagy durvára vágott
diót is adhatunk.
 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:

Padlizsános csirkecomb római tálban




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia