szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Padlizsános csirkecomb római tálban

Sulyok Józsefné, 2008. szept. 28.


A római tál segítségével különösen finom ízekben gazdag ételt készíthetünk!

A megtisztított csirkecombokat megsózzuk, baromfi fűszerkeverékkel, fokhagyma sóval, vagy fokhagymakrémmel bekenjük, meghintjük borssal.
A római tálat, amit előző este vízben áztattunk egy kis zsírral, vagy vajjal bekenjük, beletesszük a csirkecombokat, hagymakarikákat, fokhagyma darabokat, keverünk közzé, meg az előre megtisztított, karikára vágott, befűszerezett padlizsánkarikákat közzé keverjük.
Karikázunk rá paradicsomot és paprikát. Fedjük le a római tál tetejével és a hideg sütőbe betesszük sülni. Enged annyi levet, hogy minden megpuhul benne.
A végén levesszük az edény tetejét, és egy kicsit hagyjuk, hogy a hús pirosra süljön. Szép a látvány, íze is jó és finom.


Én krumplipürét készítettem hozzá. A megtisztított, feldarabolt krumplit feltesszük főni, ízlés szerint sót teszünk bele, egy nagy fej vöröshagymát és petrezselyemzöldet. Puhára főzzük, leszűrjük, és krumpli-törővel összetörjük. Teszünk bele a krumpli mennyiségétől függően 1-2 nyers tojást, tejfölt, tejet, vajat. Jó könnyű és habos állagúvá elkeverjük.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Kapcsolódó cikkek: Padlizsán krém, Kacsából készült húsleves
Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia