szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Padlizsános csirkecomb római tálban

Sulyok Józsefné, 2008. szept. 28.


A római tál segítségével különösen finom ízekben gazdag ételt készíthetünk!

A megtisztított csirkecombokat megsózzuk, baromfi fűszerkeverékkel, fokhagyma sóval, vagy fokhagymakrémmel bekenjük, meghintjük borssal.
A római tálat, amit előző este vízben áztattunk egy kis zsírral, vagy vajjal bekenjük, beletesszük a csirkecombokat, hagymakarikákat, fokhagyma darabokat, keverünk közzé, meg az előre megtisztított, karikára vágott, befűszerezett padlizsánkarikákat közzé keverjük.
Karikázunk rá paradicsomot és paprikát. Fedjük le a római tál tetejével és a hideg sütőbe betesszük sülni. Enged annyi levet, hogy minden megpuhul benne.
A végén levesszük az edény tetejét, és egy kicsit hagyjuk, hogy a hús pirosra süljön. Szép a látvány, íze is jó és finom.


Én krumplipürét készítettem hozzá. A megtisztított, feldarabolt krumplit feltesszük főni, ízlés szerint sót teszünk bele, egy nagy fej vöröshagymát és petrezselyemzöldet. Puhára főzzük, leszűrjük, és krumpli-törővel összetörjük. Teszünk bele a krumpli mennyiségétől függően 1-2 nyers tojást, tejfölt, tejet, vajat. Jó könnyű és habos állagúvá elkeverjük.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Kapcsolódó cikkek: Padlizsán krém, Kacsából készült húsleves
Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia