szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Paradicsomszószban forgatott csirkecomb

Sulyok Józsefné, 2010. máj. 08.


A csirkecombokat jól tisztítsuk meg, aki nem szereti, ha a bőre rajta van, szedje le a combokról. Én rajtahagytam, hiszen jobb ízt kölcsönöz a húsnak.

Paradicsomszószban forgatott csirkecomb

Készítsünk egy pácoló masszát, ami a következőkből áll:

Egy edényben keverjünk össze paradicsomszószt vagy ketchupot, amelyhez használhatunk édeset és csípőset vegyesen. Aztán tegyünk bele ízlés szerint sót, borsot, vöröshagyma és fokhagyma pépet, baromfi fűszerkeveréket, (ha ez is sós, akkor ügyeljünk a sózással, de van sótlan keverék is) és végül egy kis olajat.

 

Az egész masszát jól keverjük össze, majd a csirkecombokat forgassuk meg a masszában. Tegyük egy tálba és egy éjszakára tartsuk a hűtőben, hogy ez ízek érlelődjenek össze.

 

Sütés előtt rakjuk tepsibe, vagy jénai tálba, öntsünk rá egy kevés olajat és kb. 2 dl vörösbort. Feddjük le alufóliával, tegyük a sütőbe sülni. Amikor már puhának érezzük a húst, vegyük le róla a fóliát és süssük ropogósra.

 

Kedvünk szerinti körettel tálaljuk, adjunk hozzá savanyúságot. Jó étvágyat!
 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség

2019.szeptember 23., hétfő / 00:06

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia