szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Pozsonyi kifli újragondolva

Sulyok Józsefné, 2013. szept. 05.


Kreatív háziasszonyok előnyben! Nem követünk el szentségtörést, ha a jól ismert finomságot kicsit másképp készítjük el, eltérve a hagyományos, 1559-ben Pozsonyban rögzített recepttől.

Pozsonyi kifli újragondolva

Hozzávalók: 50 dk liszt, 20 dk margarin, vagy 15 dk zsír, tejföl, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só, 2 dkg tejben kelesztett élesztő, ha szükséges még valamennyi tej. A töltelékhez házi sűrű szilvalekvárt használunk, mert az nem folyik ki a kifliből.

Készíthetjük a hagyományos recept szerint is, akkor viszont dió és máktöltelékkel ízesítsük a tésztát. A mákot megdaráljuk, ízlés szerint cukrot teszünk bele, tejjel kissé felfőzzük.

Az élesztőt kevés tejben kelesztjük, a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összegyúrjuk, és egy órát pihentetjük. Majd 3 mm vékonyra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral (dió- vagy máktöltelékkel) megtöltjük, kifliket formálunk belőle.

A tetejét felvert tojással megkenjük és kisütjük. Kockára is lehet vágni, akkor a két ellentétes sarkot összefogjuk és egy kicsit összecsippentjük.

Sülés után porcukorban meghintjük vagy csak kevés cukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikk:

Amire még Gordon Ramsay sem gondolt




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia