szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Rácsos diós

Sulyok Józsefné, 2009. dec. 26.


Itt egy újabb diós finomság. Garantáltan ízletes, teszteltük!

Rácsos diós

Hozzávalók a tésztához: 10 dk cukor, 30 dk liszt, 1 sütőpor, 10 dk vaj, 1 citrom reszelt héja és a leve, 1 db tojás.

 

Hozzávalók a töltelékhez: Valamilyen lekvár, (jobb, ha savanyúbb), 15 dk darált dió, 4 tojás, vanília cukor, 20 dk porcukor.

Elkészítése: a hozzávalókhoz felsorolt anyagokat összegyúrjuk és a masszát kicsit pihentetjük. Könnyebb vele a továbbiakban dolgozni, meg az állaga is jobb lesz. A tészta 1/3-át félretesszük, a 2/3-át pedig kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Megkenjük baracklekvárral, vagy amilyen van odahaza, (a szilvát kerüljük) és a töltelékhez felsorolt dolgokat tesszük rá.

 

A tojás sárgáját, vaníliacukrot, a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, végül a tojások keményre vert habját óvatosan hozzákeverjük.
A tölteléket a lekvár tetejére kenjük és a megmaradt 1/3-ad tésztával berácsozzuk.

 

Kapcsolódó cikk:

Zserbó 2.

 

Kapcsolódó rovatok:

Hobbi

Receptek

Gyermeksarok

Könyvek

Fórum

 

Kapcsolódó könyv:

Mézeskalácsok

 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia