szépzöld

Savanyúság: az almapaprika készítése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 22.


Kedvelt savanyúság, amely könnyen elkészíthető.

A paprika szárát félig levágjuk, megmossuk, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk.

Aztán forró vízben éppen csak hogy megforgatjuk, üvegekbe rakjuk.


Szirup készítése

5 liter vízhez 5 dl ecetet, 10 dk cukrot, 10 dk sót, egy pici tartósítószert felfőzünk.

Majd hidegen a paprikára öntjük, és annyi étolajat öntünk a tetejére, hogy ellepje.

 

Érett paradicsompaprika eltevése is történhet hasonló módon:

A fentiek szerint „almapaprika szirup” receptje szerint egy percig főzzük, majd üvegekbe rakva a szirupot ráöntjük és olajjal leöntjük.

Lekötjük, a polcra helyezzük.


Kapcsolódó cikk: Varázslat pritaminpaprikából

Kapcsolódó rovat: Kertészkedés, Hobbi

 




Hozzászólások (1)

Bibi
2008. dec. 26. (2 600 napja)
nekünk sokal nagyobb van ez kész át verés én jobat termelek:P


Friss hozzászólások

2016.február 04., csütörtök / 20:04

Mért barnul a tuja levele ?

2016.január 31., vasárnap / 17:15

Nevelj otthon gyógynövénytárat!

2016.január 30., szombat / 14:56

Kedvencünk a sarjhagyma - Receptekkel

2016.január 23., szombat / 11:55

Így tárold jól a szárított gombát!

2016.január 20., szerda / 18:14

A méhészeti műhelymunkák titka

2016.január 16., szombat / 13:09

Milyen növényem van?

2015.december 29., kedd / 17:40

Lehet-e bográcsozni diófával?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia