Savanyúság: az almapaprika készítése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 22.


Kedvelt savanyúság, amely könnyen elkészíthető.

A paprika szárát félig levágjuk, megmossuk, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk.

Aztán forró vízben éppen csak hogy megforgatjuk, üvegekbe rakjuk.


Szirup készítése

5 liter vízhez 5 dl ecetet, 10 dk cukrot, 10 dk sót, egy pici tartósítószert felfőzünk.

Majd hidegen a paprikára öntjük, és annyi étolajat öntünk a tetejére, hogy ellepje.

 

Érett paradicsompaprika eltevése is történhet hasonló módon:

A fentiek szerint „almapaprika szirup” receptje szerint egy percig főzzük, majd üvegekbe rakva a szirupot ráöntjük és olajjal leöntjük.

Lekötjük, a polcra helyezzük.


Kapcsolódó cikk: Varázslat pritaminpaprikából

Kapcsolódó rovat: Kertészkedés, Hobbi

 




Hozzászólások (1)

Bibi
2008. dec. 26. (2 161 napja)
nekünk sokal nagyobb van ez kész át verés én jobat termelek:P


  • kep
    Artis 100 gramm
    Biológiai készítmények
    3 863 Ft
    Hatóanyaga egy gombafajta, amely kedvezőtlen feltételeket teremt...
  • kep
    Trifender® WP 100 gramm
    Biológiai készítmények
    3 843 Ft
    Kedvezőtlen életfeltételeket teremet a talajból fertőző kórokozó...
  • kep
    Bora® WP 100 gramm
    Biológiai készítmények
    1 563 Ft
    Hatóanyaga egy gombafajta, amely kedvezőtlen feltételeket teremt...
  • kep
    Wuxal® Super 2 dl
    Tápanyagellátás
    10%
    565 Ft
    509 Ft
    Magyarország egyik legkedveltebb levél- és öntözőtrágyája. Haték...
Kertdoktor
Friss hozzászólások

2014.november 26., szerda / 17:21

Mitől barnul a levél

2014.november 26., szerda / 12:34

Ha egy faházat szeretnèk melyik fából érdemes ezt az elkèpzelèst komolyra venni?

2014.november 26., szerda / 12:28

Mitől barnul a levél

2014.november 26., szerda / 12:23

Álló muskátli teleltetése

2014.november 26., szerda / 12:16

Himalájai só: az élet íze

2014.november 24., hétfő / 08:54

Gyepszőnyeg sárgulása - rozsdabetegség?

2014.november 21., péntek / 13:52

Profil módosítás - Visszajelzés

2014.november 20., csütörtök / 09:56

Himalájai só: az élet íze

2014.november 20., csütörtök / 06:25

Melyiket válasszam? Liszt ABC