szépzöld

Savanyúság: az almapaprika készítése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 22.


Kedvelt savanyúság, amely könnyen elkészíthető.

A paprika szárát félig levágjuk, megmossuk, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk.

Aztán forró vízben éppen csak hogy megforgatjuk, üvegekbe rakjuk.


Szirup készítése

5 liter vízhez 5 dl ecetet, 10 dk cukrot, 10 dk sót, egy pici tartósítószert felfőzünk.

Majd hidegen a paprikára öntjük, és annyi étolajat öntünk a tetejére, hogy ellepje.

 

Érett paradicsompaprika eltevése is történhet hasonló módon:

A fentiek szerint „almapaprika szirup” receptje szerint egy percig főzzük, majd üvegekbe rakva a szirupot ráöntjük és olajjal leöntjük.

Lekötjük, a polcra helyezzük.


Kapcsolódó cikk: Varázslat pritaminpaprikából

Kapcsolódó rovat: Kertészkedés, Hobbi

 




Hozzászólások (1)

Bibi
2008. dec. 26. (2 832 napja)
nekünk sokal nagyobb van ez kész át verés én jobat termelek:P


Friss hozzászólások

2016.szeptember 26., hétfő / 13:03

Miért repedezett a kötefa....

2016.szeptember 26., hétfő / 10:49

Birs dipokarponos betegsége

2016.szeptember 22., csütörtök / 15:59

A póréhagymát barázdákba ültessük

2016.szeptember 22., csütörtök / 15:49

Mire jó a szódabikarbóna?

2016.szeptember 19., hétfő / 22:58

Gomba a talajból jön ki a fű között


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia