szépzöld

Savanyúság: az almapaprika készítése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 22.


Kedvelt savanyúság, amely könnyen elkészíthető.

A paprika szárát félig levágjuk, megmossuk, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk.

Aztán forró vízben éppen csak hogy megforgatjuk, üvegekbe rakjuk.


Szirup készítése

5 liter vízhez 5 dl ecetet, 10 dk cukrot, 10 dk sót, egy pici tartósítószert felfőzünk.

Majd hidegen a paprikára öntjük, és annyi étolajat öntünk a tetejére, hogy ellepje.

 

Érett paradicsompaprika eltevése is történhet hasonló módon:

A fentiek szerint „almapaprika szirup” receptje szerint egy percig főzzük, majd üvegekbe rakva a szirupot ráöntjük és olajjal leöntjük.

Lekötjük, a polcra helyezzük.


Kapcsolódó cikk: Varázslat pritaminpaprikából

Kapcsolódó rovat: Kertészkedés, Hobbi

 




Hozzászólások (1)

Bibi
2008. dec. 26. (2 905 napja)
nekünk sokal nagyobb van ez kész át verés én jobat termelek:P


Friss hozzászólások

2016.december 03., szombat / 11:22

piros paprika daralasa

2016.november 28., hétfő / 14:49

Sárga foltok a frissen, szeptemberben vetett gyepen

2016.november 19., szombat / 09:55

Vízparti ékszerkülönlegességek

2016.november 17., csütörtök / 20:01

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2016.november 11., péntek / 09:28

Virággal kápráztató cserjék

2016.október 23., vasárnap / 21:27

Szárad a japán vörös juharfám, visszapöndörödnek a levelei sok ágon. Mi a baja?

2016.október 21., péntek / 17:14

A mindig ragyogó smaragdfa


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia