szépzöld

Savanyúság: az almapaprika készítése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 22.


Kedvelt savanyúság, amely könnyen elkészíthető.

A paprika szárát félig levágjuk, megmossuk, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk.

Aztán forró vízben éppen csak hogy megforgatjuk, üvegekbe rakjuk.


Szirup készítése

5 liter vízhez 5 dl ecetet, 10 dk cukrot, 10 dk sót, egy pici tartósítószert felfőzünk.

Majd hidegen a paprikára öntjük, és annyi étolajat öntünk a tetejére, hogy ellepje.

 

Érett paradicsompaprika eltevése is történhet hasonló módon:

A fentiek szerint „almapaprika szirup” receptje szerint egy percig főzzük, majd üvegekbe rakva a szirupot ráöntjük és olajjal leöntjük.

Lekötjük, a polcra helyezzük.


Kapcsolódó cikk: Varázslat pritaminpaprikából

Kapcsolódó rovat: Kertészkedés, Hobbi

 




Hozzászólások (1)

Bibi
2008. dec. 26. (2 949 napja)
nekünk sokal nagyobb van ez kész át verés én jobat termelek:P


Friss hozzászólások

2017.január 21., szombat / 21:50

Korilla az elrejtett zöldség

2017.január 14., szombat / 18:40

Vásárlói tájékoztató

2017.január 11., szerda / 14:35

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 11., szerda / 14:28

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 10., kedd / 18:10

Tőzeg felhasználás ültetéskor

2017.január 10., kedd / 18:07

AZ ÖNÖK WEBOLDALÁN MEGJELENT CIKKBEN SZEREPLŐ FŰFÉLE MEGHATÁROZÁSA

2017.január 08., vasárnap / 12:30

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 07., szombat / 15:27

apró muslicák a földből


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia