szépzöld

Diófa

Dávid Márton     439 napja     0 megtekintés
Tisztelt Kertdoktor!

Azzal kapcsolatban lenne kérdésem,hogy még februárban bő 2 hete levágtam az öreg diófámról egy gombás,pudvás ágat ami elkerülhetetlen volt,fennált a veszélye hogyaz ág beszakad,comb vastagságú volt.A diófa akkor erősen nedvezni kezdett a vágás helyén,ami ijesztő volt,a Hermesben Biocerátvettem és azzal kentem le.Állítólag diófa sebére ez való.Gyengült a nedvedzés demég nem szűnt meg teljesen..Vajon mennyi időbe telhet,mire elmúlik,és nem lesz-e komolyabv baja a fának? Mellékelten küldök 2 képet az erősen nedvedző állapotáról ahol csillogott a nedvtől és a mostani jobb állapotáról...Válaszukat előre is köszönöm
-1
1
szavazat
Diófa Diófa


2 HozzászólásDávid Márton
2017. márc. 14. (438 napja)
Tisztelt Mártha Izabella!

Mindenek előtt köszönöm megnyugtató válaszát,szerencsére a vágás óta mérséklődött a nedvedzés,remélem mielőbb abba is marad,akkor venni fogok újabb adag Biocerát,és rá fogom kenni,bár közben is már időnként kentem rá,ez a szakirodalom szerint is mérsékli a nedvedzést.

Tisztelettel és köszönettel,

Dávid Márton
Mártha Izabella
2017. márc. 14. (438 napja)
Kedves Márton!

Ilyenkor tavasszal indul el minden növény nedvkeringése azért van a seb helyén ilyen intenzív nedvesedés.
Idővel ez mérséklődni fog, ezután érdemes sebkezelővel még egyszer lekenni a fát.


Üdvözlettel,
M. Izabella
-1


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.