szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Takarítás - Spórolj időt magadnak!

Sulyok Józsefné, 2014. aug. 14.


8 tippünk is van arra, hogyan tölthetnénk kevesebb időt takarítással, rendrakással.

Takarítás - Spórolj időt magadnak!
  1. A grillrácsot a parti után tegyük éjszakára a fűbe. A harmattól megszívja magát a ráégett ételmaradék, és könnyebben letisztítható.
  2. A csaptelepről és a zuhanyrózsáról rendszeresen eltávolítjuk a vízkőmaradványokat. A gégecsővel viszont kevesen törődnek, pedig az egymásba csúszó fémgyűrűk között szennyeződések, penészgombák is megtapadnak. Szakaszosan húzza szét a csövet, és alaposan sikálja át tisztítószerbe mártott körömkefével.
  3. A sufniban porosodó árnyékolót az első használat előtt dörzsölje át szappanos vízzel, majd öblítse le. Az utóbbi műveletnél egy egyszerű locsolókannát használhatunk. Egyenletesen oszlatja el a vizet, ami egyszerűen lecsorog az ernyőről.
  4. Töltsön a szórófejes flakonba 1:3 arányban ecetet és vizet, és helyezze el a konyhában vagy a fürdőszobába, egy könnyen elérhető helyre. Így nem kell tisztítószer után kutatni, ha fertőtleníteni akar egy-egy felületet. A szórófej egyenletesen eloszlatja a szert, felgyorsítja a takarítás folyamatát.
  5. Foltosodnak az inggallérok és a kézelők a nagy melegben. Mosás előtt öntsön a kritikus helyekre sampont, dörzsölje azt az anyagba, és így tegye a ruhát a mosógépbe.
  6. Az éjszaka folyamán akár fél liter vizet is kiizzadunk, a nyári kánikulában akár még többet is. Ébredés után ajánlott várni egy kicsit az ágyalással, hogy a paplan és a lepedő is megszáradjon, mielőtt az ágyneműtartóba kerül. A matracot pedig érdemes gyakrabban megfordítani.
  7. Ha fejjel lefelé, rövid időre meleg vízbe tesszük a teli befőttesüveget, utána könnyebben nyitható.
  8. Ha nem tudjuk kinyitni a befőttes üveget, ha a késsel való feszegetéssel sem megy, próbálja meg egy durvább szemcséjű csiszolópapírral. Ennek a rücskös felülete megkapaszkodik a kupak szélén, és nem engedi majd, hogy csússzon rajta a keze.

Kapcsolódó cikk:

8 tipp kertes ház lakóknak
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.április 07., kedd / 16:48

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:28

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:24

Télizöld fagyal és akác?

2020.március 25., szerda / 22:48

Citromfán levél-száradás

2020.március 03., kedd / 16:48

Pettyeslevél virágzása

2020.március 02., hétfő / 13:55

Pluméria levelének széle barnul


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia